Ekialdeko Alemaniako futbol kopa

Ekialdeko Alemaniako futbol Kopa (alemanieraz FDGB-Pokal) Ekialdeko Alemanian 1949 eta 1991 urteen artean jokatu zen kanporaketa sistemadun futbol txapelketa izan zen. Magdeburg eta Dynamo Dresden izan ziren garaipen gehien lortu zituzten taldeak, bakoitzak zazpi aldiz.

Alemaniako Errepublika Demokratikoko futbol kopa
FDGB-Pokal
Antolatzailea Freier Deutsche Gewerkschaftsbund
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1949
1991 (azkena)
Eremua  Ekialdeko Alemania
Garaipen gehien Magdeburg (7 Kopa)
Dynamo Dresden (7 Kopa)
Txapelduna Hansa Rostock (1990-91)
1990ko garaikurra jasotzen Dynamo Dresden taldeko Matthias Sammer jokalaria.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Finalista
1949 Waggonbau Dessau 1-0 BSG Gera Süd
1950 EHW Thale 4-0 Turbine Erfurt (Rot-Weiß)
1951 ez jokatua
1952 Volkspolizei Dresden (Dynamo) 3-0 Einheit Pankow
1953 ez jokatua
1954 Vorwärts Berlin 2-1 Zwickau
1955 Wismut Karl Marx Stadt 3-2 (luz) Empor Rostock
1956 Halle 2-1 Vorwärts Berlin
1957 Lokomotive Leipzig 2-1 (luz) Empor Rostock
1958 Einheit Dresden 2-1 (luz) Lokomotive Leipzig
1959 Dynamo Berlin 0-0, 3-2 Wismut Karl Marx Stadt
1960 Carl Zeiss Jena 3-2 (luz) Empor Rostock
1961 ez jokatua
1962 Halle 3-1 Dynamo Berlin
1963 Zwickau 3-0 Chemie Zeitz
1964 Magdeburg 3-2 Chemie Leipzig
1965 Magdeburg 2-1 Carl Zeiss Jena
1966 Chemie Leipzig 1-0 Lokomotive Stendal
1967 Zwickau 3-0 Hansa Rostock
1968 Union Berlin 2-1 Carl Zeiss Jena
1969 Magdeburg 4-0 Karl-Marx-Stadt (Chemnitz)
1970 Vorwärts Berlin 4-2 Lokomotive Leipzig
1971 Dynamo Dresden 2-1 (luz) Dynamo Berlin
1972 Carl Zeiss Jena 2-1 Dynamo Dresden
1973 Magdeburg 3-2 Lokomotive Leipzig
1974 Carl Zeiss Jena 3-1 (luz) Dynamo Dresden
1975 Zwickau 2-2 (pen:4-3) Dynamo Dresden
1976 Lokomotive Leipzig 3-0 Vorwärts Frankfurt
1977 Dynamo Dresden 3-2 Lokomotive Leipzig
1978 Magdeburg 1-0 Dynamo Dresden
1979 Magdeburg 1-0 (luz) Dynamo Berlin
1980 Carl Zeiss Jena 3-1 (luz) Rot-Weiß Erfurt
1981 Lokomotive Leipzig 4-1 Vorwärts Frankfurt
1982 Dynamo Dresden 1-1 (pen:5-4) Dynamo Berlin
1983 Magdeburg 4-0 Karl-Marx-Stadt (Chemnitz)
1984 Dynamo Dresden 2-1 Dynamo Berlin
1985 Dynamo Dresden 3-2 Dynamo Berlin
1986 Lokomotive Leipzig 5-1 Union Berlin
1987 Lokomotive Leipzig 4-1 Hansa Rostock
1988 Dynamo Berlin 2-0 (luz) Carl Zeiss Jena
1989 Dynamo Berlin 1-0 Karl-Marx-Stadt (Chemnitz)
1990 Dynamo Dresden 2-1 Polizei SV Schwerin
1991 Hansa Rostock 1-0 Stahl Eisenhüttenstadt
  • (luz), luzapenaren ondoren.
  • (pen), penalti jaurtiketak.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Magdeburg 7 1964, 1965, 1969, 1973, 1978, 1979, 1983
Dynamo Dresden 7 1952, 1971, 1977, 1982, 1984, 1985, 1990
Lokomotive Leipzig 5 1957, 1976, 1981, 1986, 1987
Carl Zeiss Jena 4 1960, 1972, 1974, 1980
Zwickau 3 1963, 1967, 1975
Dynamo Berlin 3 1959, 1988, 1989
Halle 2 1956, 1962
Vorwärts Berlin/Frankfurt 2 1954, 1970
hainbat 1 Waggonbau Dessau (1949), EHW Thale (1950), Wismut Karl Marx Stadt (1955), Einheit Dresden (1958),
Chemie Leipzig (1966), Union Berlin (1968) eta Hansa Rostock (1991)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu