Amon Amarth

Amon Amarth suediar Melodic death metal musika talde bat da. Orokorrean, bikingoei eta gudei buruz idazten dituzte beraien abestiak. Taldea 1988 urtean sortu zen, Scum izenarekin. 1992. urtean Amon Amarth jarri zioten (euskaraz, Patuaren Mendi)

Amon Amarth
Amon Amarth - Tuska 2011 - 10.JPG
Datuak
JatorriaTumba (en) Itzuli
Musika motaviking metal (en) Itzuli eta Death metal
Urteak1992
Produkzioa
Diskoetxea(k)Metal Blade Records (en) Itzuli
Ted Lundström (en) Itzuli
Olavi Mikkonen (en) Itzuli
Johan Hegg (en) Itzuli
Johan Söderberg (en) Itzuli
Martin Lopez (en) Itzuli
Fredrik Andersson (en) Itzuli
Informazio gehigarria
amonamarth.com
Facebook: amonamarth Twitter: AmonAmarthBand Instagram: amonamarth MySpace: amonamarth Youtube: UCS8-ccff2oGbG0Mx7UOuKYw Bandcamp: amonamarth Spotify: 3pulcT2wt7FEG10lQlqDJL iTunes: 54261107 Last fm: Amon+Amarth Musicbrainz: 5b687684-ad34-4a9f-b425-0e7aa81fbd38 Songkick: 216859 Discogs: 256076 Allmusic: mn0000022369 Deezer: 6065 Edit the value on Wikidata

HistoriaAldatu

Taldea 1988 urtean sortu zen, Scum izenarekin eta jatorriz Grindcore musika jotzen zuten, Themgorothek (Dark Funeral), Olavik y Tedek osatuta. Johan taldera iritsi zenean, musika estiloa Death Metalera aldatu zen. Lehenengo demoaren ondoren, 1991n, 1992n Amon Amarth-era aldatu zuten izena. Bi demo grabatu zituzten: Thor Arise eta The Arrival Of The Fimbul Winter. Beraien lehen albuma, Once Sent From The Golden Hall, 1998n, arrakasta handia izan zuten eta ordutik aurrera gira batzuk eman dituzte, bi bideoklip argitaratu dituzte eta ehun aldizkaritan hartu dute parte gutxigorabehera.

TaldekideakAldatu

  1. Johan Hegg - Ahotsa
  2. Ted Lunström - Baxu Elektrikoa
  3. Olavi Mikkonen - Gitarra
  4. Johan Söderberg - Gitarra
  5. Fredrik Andersson - Bateria

DiskografiaAldatu

Argitarapena Titulua Diskografika
1991 Demo 1 Auto-argitaratua -
1993 Thor Arise Ez zen argitaratu. -
1994 The Arrival of the Fimbul Winter Auto-argitaratua -
1996 Sorrow Throughout the Nine Worlds Pulverised -
1998 Once Sent from the Golden Hall Metal Blade Records -
1999 The Avenger Metal Blade Records -
2001 The Crusher Metal Blade Records -
2003 Versus The World Metal Blade Records -
2004 Fate of Norns Metal Blade Records -
2006 With Oden on Our Side Metal Blade Records -
2008 Twilight of the Thunder God Metal Blade Records






Kanpo estekakAldatu