Americas Rugby Championship

Americas Rugby Championship ezizenez Amerikako Sei Nazioak Amerikako errugbi selekzioen arteko txapelketa da.

Ameriketako Errugbi Txapelketa
Americas Rugby Championship
Antolatzailea World Rugby
Sorrera 2009
Eremua Amerika
Taldeak 6
Garaipen gehien Argentina Argentina Jaguares
(7 Kopa)
Txapelduna Argentina Argentina Jaguares (2019)
Webgunea www.worldrugby.org

HistoriaAldatu

1995 eta 2003 artean Txapelketa Panamerikarra jokatu zen baina ez zuen jarraipenik izan. 2006 eta 2008 artean Kanada eta Estatu Batuetako bina taldek North America 4 txapelketa jokatu zuten eta izandako arrakasta ikusita 2009an Hegoamerikarrak gonbidatu eta Americas Rugby Championship abiatu zen. Argentina Jaguares da garaipen gehien lortu dituen taldea, hau Argentinaren B taldea da, talde nagusiak The Rugby Championship jokatzen baitu.

2009ko ekitaldia taldeen artekoa izan zen. 2010tik aurrera selekzioek hartu zuten parte, baina B taldeek. Lehenengo ekitaldi honetan Tonga ere aritu zen gonbidatuta. 2011 eta 2015eko edizioak ez ziren jokatu Munduko Errugbi Txapelketa jokatzen zelako.

2016an Europako Sei Nazioen antzera seikotea osatu zen eta Selekzio nagusientzako txapelketa bihurtu zen, Argentinako selekzioa ezik.

PartehartzaileakAldatu

     
 
 
 
  AEB
     
 
 
 
  Argentina
     
 
 
 
  Brasil
     
 
 
 
  Kanada
     
 
 
 
  Txile
     
 
 
 
  Uruguai

AurrekariakAldatu

Txapelketa PanamerikarraAldatu

Urtea Txapelduna Bigarrena Hirugarrena Laugarrena
1995   Argentina   Kanada   Uruguai -
1996   Argentina   Kanada   Estatu Batuak   Uruguai
1998   Argentina   Kanada   Estatu Batuak   Uruguai
2001   Argentina   Kanada   Estatu Batuak   Uruguai
2003   Argentina   Estatu Batuak   Kanada   Uruguai

North America 4Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Bigarrena Hirugarrena Emaitza Laugarrena
2006   Canada West 31-20   USA Falcons   Canada East 34-18   USA Hawks
2007   Canada West 43-11   USA Falcons   USA Hawks 34-29   Canada East
2008   Canada West 16-11   USA Falcons   Canada East
  USA Hawks
17-17

Americas Rugby ChampionshipAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Taldeak Txapelduna Bigarrena Hirugarrena
2009* 6   Argentina Jaguares   BC Bears   Ontario Blues
2010 4   Argentina Jaguares   Kanada B   Estatu Batuak B
2011 ez zen jokatu
2012 4   Argentina Jaguares   Kanada B   Uruguai
2013 4   Argentina Jaguares   Estatu Batuak B   Kanada B
2014 4   Argentina Jaguares   Estatu Batuak B   Kanada B
2015 ez zen jokatu
2016 6   Argentina XV (Jaguares)   Estatu Batuak   Kanada
2017 6   Estatu Batuak   Argentina XV (Jaguares)   Uruguai
2018 6   Estatu Batuak   Argentina XV (Jaguares)   Uruguai
2019 6   Argentina XV (Jaguares)   Uruguai   Estatu Batuak

GaraipenakAldatu

Selekzioa Txapeldun Finalista Garaipen urteak
  Argentina Jaguares 7 2 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2016, 2019
  Estatu Batuak 2 3 2017, 2018
  Kanada 0 3
  Uruguai 0 1

Kanpo estekakAldatu