Zeelanda Berriko futbol txapelketa

Zeelanda Berriko futbol txapelketa, Zeelanda Berrian urtero jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 2004an sortu zen eta Auckland City eta Waitakere United dira garaipena lortu duten talde bakarrak.

Zeelanda Berriko futbol txapelketa
New Zealand Football Championship
Antolatzailea New Zealand Football
Konfederazioa OFC
Sorrera 2004
Eremua  Zeelanda Berria
Taldeak 10
Maila 1
Garaipen gehien Auckland City (8 txap.)
Txapelduna Auckland City (2019-20)
Webgunea www.nzfootball.co.nz

EgituraAldatu

Bederatzi taldek osatzen dute (bederatzigarrena 2014-15 denboraldian sartu zen) eta bi fase ditu. Lehenik eta behin liga fasea jokatzen da, talde bakoitzak bi partida jokatzen ditu beste guztiekin. Ligako lau onenek txapelketa irabazteko play-offak jokatzen dituzte eta finalak erabakitzen du Zeelanda Berriko futbol txapelduna.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Auckland City
8 Liga
     
 
 
 
Waitakere Utd
5 Liga
     
 
 
 
T. Wellington
2 Liga

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Bigarrena Ligako fasea Goleatzailea (golak)
2004-05 Auckland City 3-2 Waitakere United Auckland City
2005-06 Auckland City 3-3 (pen:4-3) Canterbury United Auckland City
2006-07 Auckland City 3-2 Waitakere United Waitakere United
2007-08 Waitakere United 2-0 Team Wellington Waitakere United   Graham Little (12)
2008-09 Auckland City 2-1 Waitakere United Waitakere United   Luis Corrales (12)
2009-10 Waitakere United 3-1 Canterbury United Auckland City   Seule Soromon (9)
2010-11 Waitakere United 3-2 Auckland City Waitakere United   Allan Pearce (13)
2011-12 Waitakere United 4-1 Team Wellington Auckland City   George Slefendorfas (12)
2012-13 Waitakere United 4-3 (luz) Auckland City Waitakere United   Roy Krishna (12)
2013-14 Auckland City 1-0 Team Wellington Auckland City   Emiliano Tade (12)
2014-15 Auckland City 2-1 Hawke's Bay United Auckland City   Tyler Boyd (10),   Tom Jackson (10)
  Sean Lovemore (10)
2015-16 Team Wellington 4-2 (luz) Auckland City Auckland City   Ryan De Vries (15)
2016-17 Team Wellington 2-1 Auckland City Auckland City   Tom Jackson (16)
2017-18 Auckland City 1-0 Team Wellington Auckland City   Emiliano Tade (16)
2018-19 Eastern Suburbs 3-0 Team Wellington Auckland City   Callum McCowatt (18)
2019-20 Auckland City ez¹ Team Wellington Auckland City   Myer Bevan (15)
  • (luz), luzapenaren ondoren.
  • (pen), penalti jaurtiketak.
  • ¹ 2020ko martxoan COVID-19 pandemiaren erruz Liga bertan behera gelditu zen eta une horretan zegoen sailkapena ofizial bihurtu zen. 2019-2020 denboraldia bapatean eten zen COVID-19 pandemiaren erruz eta une hartan lehen postuan zihoan Auckland City taldea txapeldun izendatua izan zen.

GaraipenakAldatu

Taldea Txapeldun Finalista Garaipen urteak
Auckland City 8 4 2005, 2006, 2007, 2009, 2014, 2015, 2018, 2020
Waitakere United 5 3 2008, 2010, 2011, 2012, 2013
Team Wellington 2 6 2016, 2017
Eastern Suburbs 1 0 2019
Canterbury United 0 2
Hawke's Bay United 0 1

Kanpo estekakAldatu