Sandra Ann Lauer

abeslari frantziarra

Sandra Ann Lauer (Saarbrücken, 1962ko maiatzaren 18a), Sandra artista izenaz ezaguna, pop abeslari alemaniarra da. 1980. hamarkadan eta 1990.hamarkadaren hasieran 20.top-ean egon zen 18 abesti ezberdinekin. Lan horrek Michael Cretu kidearekin batera egin zituen, geroago bere senarra izango zen. Oso denbora gutxian egon zen gailurrean, baina Madonnak baino disko gehiago saldu zituen Europako hainbat herrialdetan.

Sandra Ann Lauer
SandraCretu.JPG
Bizitza
JaiotzaSaarbrücken1962ko maiatzaren 18a (59 urte)
Herrialdea Frantzia
Familia
Ezkontidea(k)Michael Cretu (en) Itzuli  (1988 -  2007)
Hezkuntza
Hizkuntzakalemana
Jarduerak
Jarduerakabeslaria
Genero artistikoapopa
synthpopa
dancea
Eurodisco (en) Itzuli
pop rock
eurodancea
Musika instrumentuaahotsa
DiskoetxeaVirgin Records

sandralauer.com
IMDB: nm1117030 Facebook: sandra.lauer.cretu.official Twitter: Sandra_Artist Youtube: UCefMqcCMiUxvMxdBtIFd6uw Spotify: 646StQO8yxIiI3niu1OHnG Last fm: Sandra Musicbrainz: acd9ee64-3270-46a7-a1ff-410202067958 Songkick: 349594 Discogs: 4537475 Allmusic: mn0000287741 Edit the value on Wikidata

1978 eta 1984.urteetan emakumeek sortutako Arabesque musika talde baten abeslaria zen, Errusian eta Japonian arrakastatsuak zirenak. Ondoren, bakarlaria izanik, bere lehenengo arrakasta internazionala (I´ll Never Be)Maria Magdalena abestiarekin lortu zuen 1985ean. Jarraian In the Heat of the Night abestiarekin ere izugarrizko arrakasta izan zuen urte berean.

1990. eta 2011. urteen artean bere ahotsa jarri zuen arrakasta handiko albumetan. Aldi batzuetan, 10.top-a lortu zuen Estatu Batuetan eta Britainia Handian.

DiskografiaAldatu

  • The Long Play (1985)
  • Mirrors (1986)
  • Ten on One (1987)
  • Into a Secret Land (1988)
  • Everlasting Love (1989)
  • Paintings in Yellow (1990)
  • Close to Seven (1992)
  • 18 Greatest Hits (1992)
  • Fading Shades (1995)
  • My Favourites (1999)
  • The Wheel of Time (2002)
  • Reflections (2006)
  • The Art of Love (2007)
  • Back to Life (2009)
  • The Platinum Collection (2009)
  • Stay in Touch (2012)