Nora Giakova

judoka kosovarra

Nora Giakova, idazkera zirilikoz Нора Гякова,[1] (Pejë, (Kosovo) 1992ko abuztuaren 17a) judoka kosovarra da.

Nora Giakova
Bizitza
JaiotzaPeja (en) Itzuli1992ko abuztuaren 17a (30 urte)
Herrialdea Kosovo
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakalbaniera
Jarduerak
Jarduerakjudoka
Pisua57 kilogramo
Altuera165 zentimetro

Olympic.org: nora-gjakova Edit the value on Wikidata

2020ko Udako Olinpiar Jokoetan, urrezko domina irabazi zuen 57 kilogramoen azpiko kategorian.[2]

BiografiaAldatu

2015etik, nazioarteko txapelketetan ari da lehiatzen. 2018ko Europako Txapelketa irabazi zuen, eta, 2019koan, bigarren egin zuen. 2021ean, Tokioko Olinpiar Jokoetan, urrezko domina irabazi zuen,[3] eta, Munduko txapelketan, brontzezkoa.[4]

Anaia ere, Akil Giakova, judoka bikaina du; Europako txapelduna izan zen 2021ean.[3]

PalmaresaAldatu

Udako Olinpiar Jokoak
Txapelketa Domina Kategoria
  Tokio 2020   -57 kg
Munduko txapelketak
Txapelketa Domina Kategoria
  Budapest 2021   -57 kg
Europako Jokoak
Txapelketa Domina Kategoria
  Baku 2015   -57 kg
  Minsk 2019   -57 kg
Europako txapelketak
Txapelketa Domina Kategoria
  Baku 2015   -57 kg
  Kazan 2016   -57 kg
  Varsovia 2017   -57 kg
  Tel Aviv 2018   -57 kg
  Minsk 2019   -57 kg
  Lisboa 2021   -57 kg

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu