Munduko Bandy Kopa

Munduko Eskubaloi Kopa
Antolatzailea FIB
Sorrera 1938 (Gizonezkoak)
1957 (Emakumezkoak)
Eremua Mundu mailakoa
Garaipen gehien Gizonezkoak: Suedia Västerås (7)
Emakumezkoak: Suedia AIK (5)
2017ko Txapeldunak Gizonezkoak: Suedia Sandvikens
Emakumezkoak: Suedia Kareby
www.worldbandy.com
Västerås SK Bandy suediar taldeak sei garaipen lortu ditu.

Munduko Bandy Kopa urtero jokatzen den taldeen arteko bandy txapelketa nagusia da. Suedia eta Errusiako taldeek irabazi dituzte ekitaldi ia guztiak.

Historia eta egituraAldatu

Gizonezkoek Koparen lehen ekitaldia 1974an izan zen eta Emakumezkoena 2003an. 2008 arte Suediako Ljusdal hirian jokatu izan zen urtero, baina aire librean izanik izotzaren egoerak Kopa jokatzea baldintzatzen zuenez Sandvikengo estadio estalira pasa zen txapelketa.

Herrialde bakoitzeko talde onenek hartzen dute parte eta udazkenean jokatzen da.

Gizonezkoen TxapelketaAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1974   Sandvikens AIK 4-2 (pen)   Brobergs IF
1975   Brobergs IF 3-2   Sandvikens AIK
1976   Oulun Luistinseura 3-2   Västerås SK
1977   Brobergs IF 6-1   IK Sirius
1978   Brobergs IF 4-1   Ljusdals BK
1979   Edsbyns IF 5-4   Örebro SK
1980   IF Boltic 5-4   Edsbyns IF
1981   IF Boltic 6-0   Brobergs IF
1982   Yenisey Krasnoyarsk 2-1 (ug)   IF Boltic
1983   Brobergs IF 4-0   Yenisey Krasnoyarsk
1984   Yenisey Krasnoyarsk 5-4   Ljusdals BK
1985   IF Boltic 2-1   Yenisey Krasnoyarsk
1986   IF Boltic 2-1   Vetlanda BK
1987   Västerås SK 3-0   Dinamo Mosku
1988   Vetlanda BK 3-1   Selånger SK
1989   Västerås SK 3-0   Sandvikens AIK
1990   Zorky Krasnogorsk 5-2   Vetlanda BK
1991   Edsbyns IF 6-3   Sandvikens AIK
1992   IK Sirius 7-0   Sandvikens AIK
1993   Vetlanda BK 4-2   Ljusdals BK
1994   Västerås SK 5-2   Sandvikens AIK
1995   IF Boltic 2-1 (ug)   Västerås SK
1996   IF Boltic 6-3   Falu BS
1997   Västerås SK 4-1   Ljusdals BK
1998   Falu BS 2-1   Västerås SK
1999   Hammarby IF 7-0   Ljusdals BK
2000   Västerås SK 2-1   Yenisey Krasnoyarsk
2001   Hammarby IF 2-1   Sandvikens AIK
2002   Sandvikens AIK 3-2   Vodnik Arkhangelsk
2003   Vodnik Arkhangelsk 4-3   Sandvikens AIK
2004   Vodnik Arkhangelsk 8-5   Sandvikens AIK
2005   Bollnäs GIF 3-2 (ug)   Edsbyns IF
2006   Dinamo Mosku 7-6 (ug)   Zorky Krasnogorsk
2007   Dinamo Mosku 5-0   Edsbyns IF
2008   Edsbyns IF 3-2   Bollnäs GIF
2009   Hammarby IF 6-2     Zorky Krasnogorsk
2010   Dynamo Kazan 3-1   Hammarby IF
2011   Yenisey Krasnoyarsk 4-3   Sandvikens AIK
2012   Zorky Krasnogorsk 3-0   Yenisey Krasnoyarsk
2013   Dinamo Mosku 3-0   Dynamo Kazan
2014   Västerås SK 4-1   IFK Vänersborg
2015   Yenisey Krasnoyarsk 5-0   Sandvikens AIK
2016   Västerås SK 4-1   Villa Lidköping BK
2017   Sandvikens AIK 4-3   Yenisey Krasnoyarsk
2018   Villa Lidköping BK 4-1   Sandvikens AIK
2019   Bollnäs GIF 5-2   SKA Neftianik
  • (pen) penalti jaurtiketak.
  • (ug) "urrezko gola" luzapenean.

GaraipenakAldatu

  • Taldeka:
Taldea Garaipenak Urteak
  Västerås SK 7 1987, 1989, 1994, 1997, 2000, 2014. 2016
  IF Boltic 6 1980, 1981, 1985, 1986, 1995, 1996
  Brobergs IF 4 1975, 1977, 1978, 1983
  Yenisey Krasnoyarsk 4 1982, 1984, 2011, 2015
  Edsbyns IF 3 1979, 1991, 2008
  Hammarby IF 3 1999, 2001, 2009
  Dinamo Mosku 3 2006, 2007, 2013
  Sandvikens AIK 3 1974, 2002, 2017
...
  • Herrialdeka:
Herrialdea Garaipenak
  Suedia 31
  Errusia 12
  Finlandia 1

Emakumezkoen TxapelketaAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna
2003   AIK
2004   AIK
2005   Sandvikens AIK
2006   Sandvikens AIK
2007   Sandvikens AIK
2008   AIK
2009   Rekord Irkutsk
2010   AIK
2011   AIK
2012   Rekord Irkutsk
2013   Kareby IS
2014   Kareby IS
2015   Kareby IS
2016   Rekord Irkutsk
2017   Kareby IS

GaraipenakAldatu

  • Taldeka:
Taldea Garaipenak Urteak
  AIK 5 2003, 2004, 2008, 2010, 2011
  Kareby IS 4 2013, 2014, 2015, 2017
  Sandvikens AIK 3 2005, 2006, 2007
  Rekord Irkutsk 3 2009, 2012, 2016
  • Herrialdeka:
Herrialdea Garaipenak
  Suedia 12
  Errusia 3


Kanpo estekakAldatu