María del Mar Rodriguez Carnero

egile abeslari espainiarra

Maria del Mar Rodriguez Carnero Malagan jaio zen 1975eko urtarrilaren 18an. Chambao taldeko kideetako bat da eta La Mari bezala ezagunagoa da.

María del Mar Rodriguez Carnero
Chambao14.jpg
Bizitza
Izen osoa María del Mar Rodríguez Carnero
Jaiotza Málaga1975eko urtarrilaren 18a (45 urte)
Herrialdea  Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria
Nominazioak
Genero artistikoa Chill Outa
flamenkoa
downtempo (en) Itzuli
worldbeat (en) Itzuli
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Sony Music
IMDb nm1906693

BiografiaAldatu

2002an kaleratu zuten lehen diskoa Chambaorekin. 2005az geroztik Lamari da taldeko liderra. Urte horretan, bularreko minbizia diagnostikatu zioten, baina denbora gutxiren buruan osatu zen. Ebakuntza egin eta hiru hilabetera taldearekin biran zebilen berriro.

Minbizia gainditu izanak bizitzaren ikuspegia aldatu diola esan izan du behin baino gehiagotan. Con cáncer tambien se crece liburua argitaratu zuen, gaixotasunaren garaiko bizipenak kontatuaz. Enamorá de la vida, aunque a veces duela liburua ere idatzi zuen bere ahizpa Aurorarekin.

Guztira zortzi disko kaleratu ditu Chambao taldeak. Azkena aurten bertan, taldearen izen bera jarri diotelarik. Guk taldearen klasiko bat aukeratu dugu. Pokito a poko kantua, 2005eko irailean Fuengirolan emandako kontzertutik hartua.


DiskografiaAldatu

  • Flamenco Chill (2002)
  • Endorfinas en la Mente (2003)
  • Pokito a Poko (2005)
  • Con Otro Aire (2007)
  • En el Fin del Mundo (2009)
  • Chambao (2012)
  • Nuevo Ciclo (2016)