Lisa Gerrard

Lisa Germaine Gerrard (Melbourne, 1961eko apirilaren 12a) australiar abeslari eta konpositorea da, Dead Can Dance taldeko burua.[1] Haren ahotsa aberatsa, sakona, iluna eta tristea da kritikarien arabera. Urrezko Globoa jaso zuen Gladiator filmeko soinu bandarengatik eta, Denez Prigentekin batera, "Gortoz A Ran - J'Attends" abestu zuen Black Hawk Down filmean.

Lisa Gerrard
LisaGerrard-Press-Image-2009.jpg
Bizitza
Jaiotza Melbourne1961eko apirilaren 12a (59 urte)
Herrialdea  Australia
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, musikagilea, musikaria, soinu banda konpositorea, kantaria eta estudioko musikaria
Kidetza Dead Can Dance (en) Itzuli
Genero artistikoa ethereal wave (en) Itzuli
world music (en) Itzuli
dark wave (en) Itzuli
Ahots mota kontraltoa
Musika instrumentua akordeoia
gitarra
ahotsa
Diskoetxea 4AD (en) Itzuli
Warner Bros. Records
IMDb nm0314713
lisagerrard.com

DiskografiaAldatu

ElkarlaneanAldatu

  • Baraka (1992), Michael Stearnsekin.
  • Duality (1998), Pieter Bourkekin.
  • The Insider (soinu-banda) (1999), Pieter Bourkekin.
  • Gladiator (soinu-banda) (2000), Hans Zimmerekin.
  • Misión imposible 2 (soinu-banda) (2000), Hans Zimmerekin.
  • Ali (Banda sonora)(2001) Pieter Bourkekin.
  • Immortal Memory (2004), Patrick Cassidyrekin.
  • A Thousand Roads (2005) Jeff Ronarekin.
  • Ashes and Snow (2006) Patrick Cassidyrekin.
  • "Wisdom of Wind" (2007) .
  • View from a Window (2008) Josiah Brooksekin.
  • Farscape (2008) Klaus Schulzerekin.
  • Samsara (2011), Michael Stearnserekin.
  • The Bible Series (soinu-banda) (2013), Hans Zimmerekin.
  • 2:22 (Banda sonora) (2017) James Orrekin.
  • Hiraeth (2018) David Kuckhermannekin.
  • BooCheeMish (2018) Le Mystère Des Voix Bulgaresekin.
  • Melodies Of My Youth (2019) Zbigniew Preisner eta Dominik Waniarekin.
  • Secret Bridesmaids' Business (2019) James Orrekin.

BakarkaAldatu

  • The Mirror Pool (1995)
  • Whalerider (Banda sonora) (2003)
  • The Silver Tree (2006)
  • The Best of Lisa Gerrard (2007)
  • Black Opal (2009)
  • Twilight Kingdom (2014)

ErreferentziakAldatu

  1. S, Ana. (2012-01-27). «Mujerícolas: Lisa Gerrard .La voz de los ángeles» Mujerícolas . Noiz kontsultatua: 2020-05-27.