Hernandorena saria (bertsolaritza)

Ipar Euskal Herriko bertsolaritza saria

Hernandorena saria Ipar Euskal Herrian bi urtean behin jokatzen den bertsolari gazteen txapelketa bat da.

2013, 2014 eta 2015ean hausnarketa sakon baten ondoren txapeldunik ez izendatzea erabaki zen eta ikuslegoak hainbat kategoriatan eman zituen sariak[1]. Teodoro Hernandorena zizurkildar bertsozalearen izena darama txapelketak.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea
2005 Oihana Bartra
2006 Beñat Gaztelumendi
2007 Maialen Arzallus
2008 ez zen jokatu
2009 Unai Gaztelumendi
2010 Ane Labaka
2011 Maindi Murua
2012 Amaia Iturriotz
2013 irabazle gabe
2014 irabazle gabe
2015 irabazle gabe
2016 ez zen jokatu
2017 Maider Arregi[2]
2018 Eli Pagola[3]

ErreferentziakAldatu

  1. Beloki, Ekhi Erremundegi. «Hernandorena bertso sariketako finala gaur jokatuko dute, Baionan» Berria Noiz kontsultatua: 2020-08-30.
  2. Berria. «Maider Arregi oñatiarrak irabazi du bertsolari gazteen Hernandorena saria» Berria Noiz kontsultatua: 2020-08-30.
  3. «Eli Pagola aurtengo Hernandorena Bertsu Sariketaren Xapelduna» Argia Noiz kontsultatua: 2020-08-30.

Kanpo estekakAldatu