Elle Fanning

Mary Elle Fanning (1998ko Apirilaren 9a) aktore estatubatuarra da. Bere lanen artean Maleficent filma eta The Great minisaila daude.[1]

Elle Fanning
Elle Fanning Cannes 2019.jpg
Bizitza
Jaiotza Conyers1998ko apirilaren 9a (22 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Bizilekua Los Angeles
Familia
Anai-arrebak
Familia
Hezkuntza
Heziketa University of South Carolina (en) Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak aktorea, gidoilaria, telebista-aktorea, modeloa, zinema aktorea eta ahots-aktorea
Altuera 175±1 zentimetro
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioa Baptismoa
IMDb nm1102577

Biografia[2][3]Aldatu

Conyers, Georgian jaio zen 1998ko Apirilaren 9an. Bere gurasoak Heather Joy Arrington eta Steven J. Fanning dira. Bere ama tenis-jokalari profesionala izan da, eta bere aita elektronika-saltzailea da, lehen Beisbolean jokatzen zuen.

Ahizpa nagusia dauka, Dakota Fanning, aktorea ere dena.

Bere familiaren jatorria irlandar, alemaniar, frantziar, anglo-normandiar uhartear (Jersey eta Guernsey) eta ingeles da. Bere amona (aitaren ama) Katharina Kramb alemaniarra zen.

Bere izeko Jill Arrington aurkezlea eta kirol kazetaria da.

2018an bere gurasoak dibortziatu ziren, 25 urte batera egon eta gero.[4]

Filmografia[2][5]Aldatu

Filmak
Urtea Izenburua Papera Notak
2001 I Am Sam Lucy (2 urte)
2003 Daddy Day Care Jamie
2004 The Door in the Floor Ruth Cole
2005 Because of Winn-Dixie Sweetie Pie Thomas
2005 P.N.O.K. Rebecca Bullard Film laburra
2006 I Want Someone to Eat Cheese With Penelope
2006 Babel Debbie Jones
2006 Deja Vu Abbey
2007 The Nines Noelle
2007 Day 73 with Sarah Sarah Film laburra
2007 Reservation Road Emma
2008 Phoebe in Wonderland Phoebe Lichten
2008 The Curious Case of Benjamin Button Daisy (7 urte)
2009 Astro Boy Grace (ahotsa) Marrazki-bizidun filma
2010 Somewhere Cleo
2010 The Nutcracker in 3D Mary
2011 The Curve of Forgotten Things Neska Film laburra
2011 Super 8 Alice Dainard
2011 Twixt V.
2011 We Bought a Zoo Lily Miska
2012 Ginger & Rosa Ginger
2013 Likeness Mia Film laburra
2014 Young Ones Mary Holm
2014 Low Down Amy-Jo Albany
2014 Maleficent Aurora
2014 The Boxtrolls Winnie Portley-Rind (ahotsa) Marrazki-bizidun filma
2015 Trumbo Niki Trumbo
2015 3 Generations Ray
2015 Visceral Julia Film laburra
2016 The Neon Demon Jesse
2016 20th Century Women Julie Hamlin
2016 Ballerina Felicie (ahotsa) Marrazki-bizidun filma
2016 Live by Night Loretta Figgis
2017 Sidney Hall Melody
2017 How to Talk to Girls at Parties Zan
2017 The Beguiled Alicia
2017 Mary Shelley Mary Shelley
2018 I Think We're Alone Now Grace
2018 Galveston Rocky
2018 Tiffany & Co.: 2018 Spring Campaign - Believe in Dreams Film laburra
2018 Teen Spirit Violet
2019 A Rainy Day in New York Ashleigh
2019 Maleficent: Mistress of Evil Aurora
2020 The Roads Not Taken Molly
2020 All the Bright Places Violet Markey
2021 The Nightingale Isabelle Pre-produkzioan
Telebista
Urtea Izenburua Papera Notak
2002 Taken Allie Clarke (3 urte) "Charlie and Lisa" atala
2003 Judging Amy Rochelle Cobbs "Maxine Interrupted" atala
2003 CSI: Miami Molly Walker "Death Grip" atala
2004 CSI: Nueva York Jenny Como "Officer Blue" atala
2006 House M.D. Stella Dalton "Need to Know" atala
2006 Law & Order: Special Victims Unit Eden "Cage" atala
2006 The Lost Room Anna Miller 3 atal
2006 Take 3 Rebecca Bullard 1 atal
2006 - 2007 Criminal Minds Tracy Belle 2 atal
2007 Neglected
2007 Dirty Sexy Money Kiki George "Pilot" atala
2014 HitRECord on TV Alaba "RE: The Number One" atala
2020 - orainaldia The Great [6] Catherine 10 atal, protagonista

ErreferentziakAldatu

  1. (Gaztelaniaz) SensaCine. «Filmografía Elle Fanning» SensaCine.com . Noiz kontsultatua: 2020-08-08.
  2. a b (Ingelesez) «Elle Fanning» IMDb . Noiz kontsultatua: 2020-08-08.
  3. (Gaztelaniaz) «Elle Fanning: biografía y filmografía» AlohaCriticón 2020-05-16 . Noiz kontsultatua: 2020-08-08.
  4. Txantiloi:Es-US «Los padres de Dakota y Elle Fanning se divorcian tras 25 años de matrimonio» HOLA USA 2018-08-31 . Noiz kontsultatua: 2020-08-08.
  5. (Gaztelaniaz) 20Minutos. «Películas de Elle Fanning | 20minutos.es» 20minutos.es - Últimas Noticias . Noiz kontsultatua: 2020-08-08.
  6. (Gaztelaniaz) «Elle Fanning: «Con la comedia no puedes esconderte»» El Correo 2020-06-16 . Noiz kontsultatua: 2020-08-08.