Damián Szifron

Damián Szifron (Ramos Mejía, La Matanza, Buenos Airesko probintzia, 1975eko uztailaren 9a) argentinar telebista eta zinema zuzendari eta gidoilaria da. Haren lan nagusiak Los simuladores telesaila eta Relatos salvajes[1] filma dira (2015ean Iberoamerikako filmik onenaren Goya saria irabazi zuen).

Damián Szifron
Damián Szifron.jpg
Bizitza
Jaiotza Ramos Mejía (en) Itzuli1975eko uztailaren 9a (45 urte) (45 urte)
Herrialdea  Argentina
Familia
Ezkontidea(k) María Marull
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak gidoilaria, zinema zuzendaria eta film-muntatzailea
Lan nabarmenak Los simuladores (en) Itzuli
Hermanos y detectives (en) Itzuli
Relatos salvajes

IMDB: nm1167933 Allocine: 587520 Allmovie: p367393 Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

Urtea Filma Zeregina
2002-2003 Los simuladores Zuzendari eta gidoilaria Telesaila
2003 El fondo del mar Zuzendari eta gidoilaria
2005 Tiempo de valientes Zuzendari eta gidoilaria
2006 Hermanos y Detectives Zuzendari eta gidoilaria Telesaila
2014 Relatos salvajes Zuzendari eta gidoilaria

SariakAldatu

Oscar SariakAldatu

Urtea Kategoria Izendatutako lana Emaitza
2015 Ingelesez besteko film onena Relatos salvajes[2] Izendatua

Goya SariakAldatu

Urtea Kategoria Izendatutako lana Emaitza
2015 Iberoamerikako film onena Relatos salvajes[2] Irabazlea
Film onena Izendatua
Zuzendari onena Izendatua
Jatorrizko gidoi onena Izendatua
Muntatze onena Izendatua

ErreferentziakAldatu

  1. "Relatos Salvajes" ganó el premio Goya a mejor película Iberoamericana. clarin.com Noiz kontsultatua: 2015-09-18.
  2. a b Relatos salvajes. filmaffinity.com Noiz kontsultatua: 2015-09-18.