Candy Darling

Candy Darling (New York, Ameriketako Estatu Batuak, 1944ko azaroaren 24a - New York, Ameriketako Estatu Batuak, 1974ko martxoaren 21a) estatubatuar emakumezko aktore transgeneroa zen. Andy Warholen superizarretako bat izateagatik ezaguna izan zen. Warholen Flesh (1968) eta Women in Revolt (1971) filmetako protagonista izateaz gain, The Velvet Underground protopunk musika taldearen musa izan zen.

Candy Darling
Candy Darling in Silent Night, Bloody Night.png
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakJames Lawrence Slattery
JaiotzaForest Hills1944ko azaroaren 24a
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
Lehen hizkuntzaingelesa
HeriotzaNew York1974ko martxoaren 21a (29 urte)
Hobiratze lekuaNew York
Heriotza moduaberezko heriotza: Leuzemia
linfoma
Hezkuntza
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakaktorea

IMDB: nm0201343 Allocine: 27453 Allmovie: p17029
Find a Grave: 7705081 Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

Urtea Filma Rola Oharrak
1968 Flesh Candy
1970 Brand X Marlene D-Train
1971 La mortadella Trabestia Ingelesezko izenburua: Lady Liberty
1971 Klute Diskotekaren patroia Ez da kredituetan ageri
1971 Some of My Best Friends Are... Karen / Harry
1971 Women in Revolt Candy
1972 Der Tod der Maria Malibran
1973 An American Family Bere burua
1974 Silent Night, Bloody Night
Hilondoko agerpenak
2002 The Cockettes Bere burua Artxibo-irudiak
2004 Superstar in a Housedress Bere burua Artxibo-irudiak
2006 Andy Warhol: A Documentary Film Bere burua Artxibo-irudiak
2010 Beautiful Darling Bere burua Artxibo-irudiak

Kanpo estekakAldatu