Ireki menu nagusia

Azerbaijango futbol liga (azerbaijaneraz Azərbaycan Premyer Liqası) Azerbaijango futbol txapelketa nagusia da. 1992an abiarazitako txapelketa da eta gaur 10 taldeek hartzen dute parte, hala ere talde kopurua eta txapelketa-sistemak sarritan aldatu dira bere historia laburrean zehar. Neftchi Baku da garaipen gehien dituen taldea, 8 Liga hain zuzen ere.

Azerbaijango futbol liga
Premyer Liqası
Antolatzailea Azerbaijango Futbol federazioa
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Azerbaijan
Taldeak 8
Garaipen gehien Neftchi Baku (8 Liga)
Txapelduna Qarabağ (2018-19)
Webgunea www.ffa.am
Neftchi Baku PFK da liga gehien irabazi dituen taldea.
FK Qarabağek irabazi ditu azken ligak.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1992 Neftchi Baku 62 Khazar Sumgayit 57   Nazim Aliyev (39)
1993 Qarabağ finalean 1-0¹ Khazar Sumgayit   Samir Alakbarov (16)
1993-94 Turan 73 Qarabağ 70   Musa Gurbanov (35)
1994-95 Kapaz 61 Turan 59   Nazim Aliyev (27)
1995-96 Neftchi Baku 36 Khazri Buzovna 33   Nazim Aliyev (23)
1996-97 Neftchi Baku 74 Qarabağ 71   Gurban Gurbanov (25)
1997-98 Kapaz 70 FK Baku 54   Nazim Aliyev (23)
1998-99 Kapaz 58 Shamkir 54   Alay Bahramov (24)
1999-2000 Shamkir 55 Kapaz 44   Badri Kvaratskhelia (16)
2000-01² Shamkir 51 Neftchi Baku 51   Pasha Aliyev (12)
2001-02 Shamkir 50 Neftchi Baku 44   Kanan Karimov (14)
  Dmitri Kudinov (14)
2002-03
ez jokatua²
2003-04 Neftchi Baku 69 Shamkir 64   Samir Musayev (20)
2004-05² Neftchi Baku 78 Khazar Lankaran 78   Zaur Ramazanov (21)
2005-06 FK Baku 58 Karvan 57   Yacouba Bamba (16)
2006-07 Khazar Lankaran 56 Neftchi Baku 54   Zaur Ramazanov (20)
2007-08 Inter Baku 58 Olimpik Baku (AZAL) 58   Khagani Mammadov (19)
2008-09 FK Baku 62 Inter Baku 61   Walter Guglielmone (17)
2009-10 Inter Baku 29 FK Baku 28   Farid Guliyev (16)
2010-11 Neftchi Baku 67 Khazar Lankaran 60   Georgi Adamia (18)
2011-12 Neftchi Baku 63 Khazar Lankaran 59   Bahodir Nasimov (16)
2012-13 Neftchi Baku 62 Qarabağ 59   Nicolás Canales (26)
2013-14 Qarabağ 72 Inter Baku 67   Reynaldo (22)
2014-15 Qarabağ 68 Inter Baku 63   Nurlan Novruzov (14)
  Dragan Ćeran (14)
2015-16 Qarabağ 84 Zira 62   Dani Quintana (15)
2016-17 Qarabağ 62 Gabala 52   Filip Ozobić (11)
  Rauf Aliyev (11)
2017-18 Qarabağ 65 Gabala 49   Bagaliy Dabo (13)
2018-19 Qarabağ 66 Neftchi Baku 58   Mahir Amrali (16)
  • ¹ 1993an bi multzo osatu ziren bakoitzeko bi lehenengo taldeek final erdiak eta finala jokatu eta horrela erabaki zen txapelduna.
  • ² 2000-01 eta 2004-05 urteetan lehen biek puntutan berdindu ondoren elkarren arteko finala jokatu zuten irabazlea aukeratzeko. 2001ean Shamkirrek 1-0 irabazi zuen eta 2005ean Neftchik 2-1.
  • ³ 2002an Futbol taldeen eta Azerbaijango Futbol Federazioaren arteko gatazka piztu zen eta 2002-03ko liga jokatu gabe gelditu zen.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Neftchi Baku PFK 8 1992, 1996, 1997, 2004, 2005, 2011, 2012, 2013
FK Qarabağ 7 1993, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Kapaz PFC 3 1995, 1998, 1999
FK Shamkir 3 2000, 2001, 2002
FK Baku 2 2006, 2009
Inter Baku PFC 2 2008, 2010
Turan Tovuz PFC 1 1994
FK Khazar Lankaran 1 2007

Ikus, gaineraAldatu