Zerrenda:Ammonoidearen generoak

Ammonoidearen generoen zerrenda» orritik birbideratua)
Philloceratina.jpg

Ammonoidea molusku zefalopodoen azpiklase bat da. Bere barnean gaur egun 2.356 genero deskribatu dira gutxienez. Hau da Jack Sepkoskik eginiko zerrendan oinarritutako zerrenda osatu bat.

AAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ab

Ac

Ae

Ag

Ai

Ak

Al

Am

An

Ap

Aq

Ar

As

At

Au

Av

Ax

BAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ba

Be

Be Cont.)

Bh

Bi

Bl

Bo

Br

Bu

CAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ca

Ce

Ch

Ci

Cl

Co

Cr

Ct

Cu

Cy

Cz

DAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Da

De

Dh

Di

Di (cont. 2)

Dj

Do

Dr

Du

Dy

Dz

EAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Eb

Ec

Ed

Eg

El

Em

En

Eo

Ep

Er

Es

Eu

Ex

Ez

FAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

GAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ga

Ge

Gi

Gl

Gn

Go

Gr

Gu

Gy

HAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ha

He

Hi

Hl

Ho

Hu

Hy

IAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

JAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

KAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ka

Ke

Kh

Ki

Kl

Kn

Ko

Kr

Ku

LAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


La

Le

Li

Lo

Lu

Ly

MAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ma

Me

Mi

Mo

Mu

My

NAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Na

Ne

Ni

No

Nu

OAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

PAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Pa

Pe

Ph

Pi

Pl

Po

Pr

Ps

Pt

Pu

QAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

RAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

SAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Sa

Sc

Se

Sh

Si

Sk

Sl

So

Sp

St

Su

Sv

Sy

TAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera


Ta

Te

Th

Ti

Ti (cont.)

Tj

Tm

To

Tr

Ts

Tu

Ty

UAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

VAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

WAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

XAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

YAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

ZAldatu

Eduki-taula: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZIkus, gainera

ErreferentziakAldatu

  1. Krystyn, L. 1978. Schriftenreihe erdwiss. Komm. ost. Akad. Wiss. 4: 68. Nomenclator Zoologicus record
  2. Donovan, D.T. 1998. Txantiloi:PDFlink Palaeontology 41(5): 993-999.
  3. Urlichs, M. 1994. Stuttgarter Beitraege zur Naturkunde Serie B (Geologie und Palaeontologie) 217: 29. Nomenclator Zoologicus record
  4. Henderson, R.A. & E.D. McKenzie 2002. Idanoceras, a new heteromorph ammonite genus from the Late Albian of Eastern Australia. Journal of Paleontology 76(5): 906-909.
  5. Work, D.M. & D.R. Boardman 2003. Mapesites, a new Upper Pennsylvanian (Lower Virgilian) ammonoid from Kansas. Journal of Paleontology 77(6): 1195-1197.
  6. Milojkovìč 1925. Ann. Géol. Pénins. Balkan. 8(1): 105. Nomenclator Zoologicus record

Ikus, gaineraAldatu


Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Ammonoidearen generoak