Amaral 1992an sortutako pop rock[1] edo rock[2][3] musika talde zaragozarra da, Eva Amaralek eta Juan Aguirrek osatuta. Egun, Amaralen diskografiak zazpi estudio-diska, edizio berezi bat eta bi DVD zuzenean osatzen dute.

Amaral
Amaral101SunFestival2014.jpg
Datuak
Jatorria Zaragoza (Aragoi, Espainia)
Musika mota rock, pop rock
Urteak 1992 - egun
Produkzioa
Diskoetxea(k) Discos Antártida
Eva Amaral
Juan Aguirre
Lehengo taldekideak


Enrique Mavilla (2008-2010) (teklatuak)

Eduardo "Coki" Giménez (2008-2010) (bateria)

Octavio Vink (2008-2010) (gitarra)

Iván González (2008-2010) (baxua)

Zulaima Boheto (2003) (2008-20101) (cello eta koroak)

Carlos Gamón (batería)

Manuel Mejías (baxua)

Javier Pedreira (gitarra)

Ángel Luis Samos (teklatuak)

Laura Gómez Palma (baxua)

Josu García (guitarra)

Dani Parra (bateria)
Informazio gehigarria
MusicBrainz MusicBrainz Picard logo.svg
amaral.es

Amaralen diskarik salduena, Estrella de mar, Rolling Stone aldizkariaren "Espainiako rockaren historia" zerrendaren 24. postuan dago[4]. Gainera, Eva Amaral Espainiako rock abeslaririk hoberenetako bat kontsideratzen da[5][6].

DiskografiaAldatu

Estudioko diskakAldatu

  • 1998 - Amaral
  • 2000 - Una pequeña parte del mundo
  • 2002 - Estrella de mar
  • 2005 - Pájaros en la cabeza
  • 2008 - Gato negro◆Dragón rojo
  • 2011 - Hacia lo salvaje
  • 2015 - Nocturnal
  • 2017 - Nocturnal Solar Sessions

ErrekopilaketakAldatu

  • 2012 - 1998-2008

EPAldatu

  • 2009 - Granada

Zuzenean eta DVDAldatu

  • 2005 - El comienzo del Big Bang
  • 2009 - La barrera del sonido
  • 2017 - Superluna

Edizio bereziakAldatu

  • 2006 - Caja Especial Navidad

BirakAldatu

  • 1998-1999: Amaral bira
  • 2000-2001: Una pequeña parte del mundo bira
  • 2002-2003: Estrella de mar bira
  • 2005-2006: Pájaros en la cabeza bira
  • 2008-2009: Gato negro◆Dragón rojo bira
  • 2011-2013: Hacia lo salvaje bira
  • 2016-2017: Nocturnal bira

ErreferentziakAldatu

  1. (Gaztelaniaz) «Juan Aguirre: Amaral rompe su silencio» Efe Eme 2007-10-29 Noiz kontsultatua: 2018-03-14.
  2. Barón Rojo, El Zurdo y Amaral: 50 años del Rock Español con ELPAÍS.com. 2012-05-22 Noiz kontsultatua: 2018-03-14.
  3. (Gaztelaniaz) «El fin de gira de Amaral» Efe Eme 2008-12-15 Noiz kontsultatua: 2018-03-14.
  4. Los 50 mejores discos del rock español en RollingStone. 2012-02-26 Noiz kontsultatua: 2018-03-14.
  5. (Gaztelaniaz) «El fin de gira de Amaral» Efe Eme 2008-12-15 Noiz kontsultatua: 2018-03-14.
  6. Los diez mejores cantantes españoles, según los lectores de 'Rolling Stone' en RollingStone. 2012-02-07 Noiz kontsultatua: 2018-03-14.

Kanpo estekakAldatu