Mary Black

abeslari irlandarra

Mary Black (1955eko maiatzaren 23a, Dublin) irlandar abeslari bat da. Irlandar folk abestiak nahiz gaur egungo nazioarteko abestiak abesteagatik ezaguna da. Nahiz eta gaur egun bakarka abestu ohi duen, iraganean De Dannan irlandar folk musika ospetsuko kide eta abeslaria ere izana da.

Mary Black
Maryolympia.jpg
Bizitza
Jaiotza Dublin1955eko maiatzaren 23a (65 urte)
Herrialdea  Irlandako Errepublika
Familia
Seme-alabak
Anai-arrebak
Familia
Jarduerak
Jarduerak abeslaria
Genero artistikoa Irlandako musika
Musika instrumentua ahotsa

mary-black.net
IMDB: nm0085421 Facebook: 137848202917754 Twitter: MaryBlackSinger Youtube: UCYXPOXvHT5OCbgqUjIVJk1Q Spotify: 25W55yzID8F5bRKG8Zg2IA Musicbrainz: dcc0e816-31d2-4501-93c6-b5b64fcda39f Songkick: 326949 Discogs: 353445 Allmusic: mn0000313128 Deezer: 13894 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

Estudioko diskoakAldatu

  • Mary Black (1983)[1]
  • Collected (1984)[2]
  • Without the Fanfare (1985)
  • By the Time It Gets Dark (1987)
  • No Frontiers (1989)
  • Babes in the Wood (1991)
  • The Holy Ground (1993)
  • Circus (1995)
  • Shine (1997)
  • Speaking with the Angel (1999)
  • Full Tide (2005)
  • Stories from the Steeples (2011)

Bilduma diskoakAldatu

  • The Best Of Mary Black (1990)
  • The Collection (1992)
  • Looking Back (1995)
  • Song for Ireland [USA] (1998)
  • The Best of Mary Black 1991-2001 & Hidden Harvest (2001)
  • Twenty Five Years, Twenty Five Songs (material zahar eta berriaren bildumaren bergrabaketa, 2008)

ErreferentziakAldatu

  1. DARA 002. Side 1: Rose of Allendale; Lovin' You; Loving Hannah; My Donald; Crusader. Side 2: Anachie Gordon; Home; God Bless the Child; Rare's Hill
  2. DARA 010. Side 1: Song for Ireland; Mo Gille Mear; Men of Worth; Fare Thee Well My Own True Love; She Moved Thru' the Fair. Side 2: Both sides the Tweed; Hard Times (Come Again); I Live not Where I Love; Isle of St. Helena; My Youngest Son Came Home Today

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Mary Black  


  Artikulu hau Irlandako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.