Ireki menu nagusia

Mary Black (1955eko maiatzaren 23a, Dublin) irlandar abeslari bat da. Irlandar folk abestiak nahiz gaur egungo nazioarteko abestiak abesteagatik ezaguna da. Nahiz eta gaur egun bakarka abestu ohi duen, iraganean De Dannan irlandar folk musika ospetsuko kide eta abeslaria ere izana da.

Mary Black
Maryolympia.jpg
Bizitza
Jaiotza Dublin1955eko maiatzaren  23a (64 urte)
Herrialdea  Irlandako Errepublika
Familia
Anai-arrebak
Jarduerak
Jarduerak abeslaria
Genero artistikoa Irlandako musika
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0085421
www.mary-black.net

Eduki-taula

DiskografiaAldatu

Estudioko diskoakAldatu

  • Mary Black (1983)[1]
  • Collected (1984)[2]
  • Without the Fanfare (1985)
  • By the Time It Gets Dark (1987)
  • No Frontiers (1989)
  • Babes in the Wood (1991)
  • The Holy Ground (1993)
  • Circus (1995)
  • Shine (1997)
  • Speaking with the Angel (1999)
  • Full Tide (2005)
  • Stories from the Steeples (2011)

Bilduma diskoakAldatu

  • The Best Of Mary Black (1990)
  • The Collection (1992)
  • Looking Back (1995)
  • Song for Ireland [USA] (1998)
  • The Best of Mary Black 1991-2001 & Hidden Harvest (2001)
  • Twenty Five Years, Twenty Five Songs (material zahar eta berriaren bildumaren bergrabaketa, 2008)

ErreferentziakAldatu

  1. DARA 002. Side 1: Rose of Allendale; Lovin' You; Loving Hannah; My Donald; Crusader. Side 2: Anachie Gordon; Home; God Bless the Child; Rare's Hill
  2. DARA 010. Side 1: Song for Ireland; Mo Gille Mear; Men of Worth; Fare Thee Well My Own True Love; She Moved Thru' the Fair. Side 2: Both sides the Tweed; Hard Times (Come Again); I Live not Where I Love; Isle of St. Helena; My Youngest Son Came Home Today

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Mary Black  


  Artikulu hau Irlandako Errepublikako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.