Harold Eugene "Gene" Clark (Tipton, Missouri, 1944ko azaroaren 17a - Sherman Oaks, Los Angeles, Kalifornia, 1991ko maiatzaren 24a) estatubatuar abeslari eta abesti egilea izan zen, The Byrds folk rock taldeko kide sortzailea. Taldearen abeslari nagusia izan zen 1964 eta 1966 artean, baita garaiko abesti gehienen egilea ere. 1964an Los Angelesen Roger McGuinn ezagutu eta The Byrds taldea sortu zuten. Zenbait gatazkek taldea abiaraztea eragin zuten 1966an. Ondoren, bakarkako ibilbide jarraitu zuen, The Byrdsekin eta beste talde batzuekin kolaboratuz. Musikari herrikoiaren abangoardian egon zen bere ibilbidearen zati handi batean. 46 urterekin hil zen, drogen mendekotasun luze baten ondorioz.

Gene Clark
Terry Melcher Byrds in studio 1965.jpg
Bizitza
Izen osoa Harold Eugene Clark
Jaiotza Tipton (Missouri)1944ko azaroaren 17a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Heriotza Sherman Oaks1991ko maiatzaren 24a (46 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: miokardio infartu akutua
Hezkuntza
Heziketa Raytown Senior High School (en) Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak gitarra-jotzailea, abeslaria, egile abeslaria, musikagilea eta estudioko musikaria
Kidetza The Byrds
McGuinn, Clark & Hillman
Genero artistikoa folk rock
countrya
Musika instrumentua gitarra
aho-soinua
ahotsa
Diskoetxea Columbia Records
A&M Records (en) Itzuli
Asylum Records

IMDB: nm0163957 MySpace: geneclark Musicbrainz: 2b6f3780-6fb6-42c2-95bb-5e080772e38c Songkick: 507134 Discogs: 270573 Allmusic: mn0000194036 Find a Grave: 10074 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

  • Gene Clark with the Gosdin Brothers (1967)
  • White Light (1971)
  • Collector's Series - Early L.A. Sessions (1972)
  • Roadmaster (1973)
  • No Other (1974)
  • Two Sides to Every Story (1977)
  • Firebyrd (1984)
  • Echoes (1991)
  • Gypsy Angel – The Gene Clark Demos 1983–1990 (2001)
  • Under The Silvery Moon (2003)
  • Silverado Live & Unreleased (2008)
  • Here Tonight – The White Light Demos (2013)
  • Back Street Mirror (2018)
  • The Lost Studio Sessions 1964–1982 (2018)
  • No Other (box set LP, CDs, Book, etc...) (2019)

Lankidetzak

  • So Rebellious A Lover (1987; Carla Olson-ekin)
  • Silhouetted in Light – Live in Concert (1992; Carla Olson-ekin)