Azucena Rodríguez

zinema-zuzendaria eta gidoigilea

Azucena Rodríguez (Madril, Espainia, 1955) zinema-zuzendaria eta gidoilaria da. Atlas de geografía humana (2007), Entre rojas (1995) eta Cuéntame cómo pasó (2001) lanetan parte hartzeagatik ezaguna.[1]

Azucena Rodríguez
Bizitza
Jaiotza1955 (66/67 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak

BiografiaAldatu

Historiako lizentziaduna, gidoilari, zuzendaritzako laguntzaile gisa hasi zen zineman. 1995ean, egin zuen lehen film luzea, Entre rojas (1995). Filmografia nabarmena du zuzendari lanean: "Giza geografiaren atlasa" (2007); "Puede ser divertido" (1995) "Entre rojas" (1995), "Su primer baile" (1990) .[2]

Almudena Grandes idazle eta zutabegilea izan zuen lagun Izquierda Abierta partidan Kultura Kritikoaren arloko koordinatzailetzan.[3]

Bizitza pertsonalaAldatu

Senarra Francisco Villar Castejón (La puerta de Alcalá kantaren konpositorea) da eta María Villar OT 2018ko lehiakidea alaba.

FilmografiaAldatu

Zuzendari-lanaAldatu

  • 2013: Cuéntame cómo pasó (14ª temporada)[4]
  • 2007: Atlas de Geografía Humana
  • 1999: Condenadas a entenderse (TV)
  • 1995: Puede ser divertido/ Entre rojas

Gidoilari-lanaAldatu

  • 2007: Atlas de Geografía Humana
  • 1995: Entre rojas
  • 1994: El detective y la muerte, Gonzalo Suárezena
  • 1991: Don Juan en los infiernos

SariakAldatu

  • Malagako Zinemaldia Giza geografiako Atlasen Sail Ofiziala
  • Cinespaña Toulouse jaialdia: Aktorerik onena Giza Geografiako Atlasen eskutik; Aipamen berezia Giza Geografiako Atlasengatik

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu