Xakearen Oscarra

Xakeko Oscar saria» orritik birbideratua)

Xakearen Oscarra urtero xake jokalari onenari ematen zaion nazioarteko saria da. Xakean adituak diren mundu osoko kazetariek erabakitzen dute irabazlea nor den, botu bidez. 1967tik banatzen den saria da, eta oso sari prestigiotsua da. 1989tik 1994ra ez zen saririk eman.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Herrialdea
1967 Bent Larsen   Danimarka
1968 Boris Spaski   SESB
1969 Boris Spaski   SESB
1970 Bobby Fischer   AEB
1971 Bobby Fischer   AEB
1972 Bobby Fischer   AEB
1973 Anatoli Karpov   SESB
1974 Anatoli Karpov   SESB
1975 Anatoli Karpov   SESB
1976 Anatoli Karpov   SESB
1977 Anatoli Karpov   SESB
1978 Viktor Kortxnoi   Suitza
1979 Anatoli Karpov   SESB
1980 Anatoli Karpov   SESB
1981 Anatoli Karpov   SESB
1982 Gari Kasparov   SESB
1983 Gari Kasparov   SESB
1984 Anatoli Karpov   SESB
1985 Gari Kasparov   SESB
1986 Gari Kasparov   SESB
1987 Gari Kasparov   SESB
1988 Gari Kasparov   SESB
1989–94 ez zen saririk eman
1995 Gari Kasparov   Errusia
1996 Gari Kasparov   Errusia
1997 Viswanathan Anand   India
1998 Viswanathan Anand   India
1999 Gari Kasparov   Errusia
2000 Vladimir Kramnik   Errusia
2001 Gari Kasparov   Errusia
2002 Gari Kasparov   Errusia
2003 Viswanathan Anand   India
2004 Viswanathan Anand   India
2005 Veselin Topalov   Bulgaria
2006 Vladimir Kramnik   Errusia
2007 Viswanathan Anand   India
2008 Viswanathan Anand   India
2009 Magnus Carlsen   Norvegia
2010 Magnus Carlsen   Norvegia
2011 Magnus Carlsen   Norvegia
2012 Magnus Carlsen   Norvegia
2013 Magnus Carlsen   Norvegia

Kanpo estekakAldatu