Ukrainako futbol liga

Ukrainako Premier Liga (ukraineraz Прем'єр-ліга) Ukrainako futbol txapelketa nagusia da. 1992an abiarazitako txapelketa da eta 16 talde onenek hartzen dute parte. Hiru talde baino ez dira izan txapeldunak, Dinamo Kiev, Xakhtar Donetsk eta lehenengo ekitaldia irabazi zuen Tavriya Simferopol.

Ukrainako futbol liga
Прем'єр-ліга
Premier Liha
Antolatzailea Федерація Футболу України
Federatsiya Futboly Ukrainy
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1991 (Vyshcha Liha)
2008 (Premier Liha)
Eremua  Ukraina
Taldeak 12
Maila 1
Jeitsiera Перша ліга
Persha Liha
Garaipen gehien Dinamo Kiev (15 Liga)
Txapelduna Xakhtar Donetsk (2018-19)
Webgunea www.upl.ua

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea(k)
1992 Tavriya Simferopol 28 Dinamo Kiev 26   Yuriy Hudymenko (12)
1992-93 Dinamo Kiev 44 Dnipro Dnipropetrovsk 44   Serhiy Husyev (17)
1993-94 Dinamo Kiev 56 Xakhtar Donetsk 49   Tymerlan Huseinov (18)
1994-95 Dinamo Kiev 83 Chornomorets Odesa 73   Arsen Avakov (21)
1995-96 Dinamo Kiev 79 Chornomorets Odesa 73   Tymerlan Huseinov (20)
1996-97 Dinamo Kiev 73 Xakhtar Donetsk 62   Oleh Matveyev (21)
1997-98 Dinamo Kiev 72 Xakhtar Donetsk 67   Serhiy Rebrov (22)
1998-99 Dinamo Kiev 74 Xakhtar Donetsk 65   Andrii Xevtxenko (21)
1999-2000 Dinamo Kiev 84 Xakhtar Donetsk 66   Maksim Shatskikh (20)
2000-01 Dinamo Kiev 64 Xakhtar Donetsk 63   Andriy Vorobey (21)
2001-02 Xakhtar Donetsk 66 Dinamo Kiev 65   Serhiy Shyshchenko (12)
2002-03 Dinamo Kiev 73 Xakhtar Donetsk 70   Maksim Shatskikh (22)
2003-04 Dinamo Kiev 73 Xakhtar Donetsk 70   Giorgi Demetradze (18)
2004-05 Xakhtar Donetsk 80 Dinamo Kiev 73   Oleksandr Kosyrin (14)
2005-06 Xakhtar Donetsk 75 Dinamo Kiev 75   Brandão (15)
  Emmanuel Okoduwa (15)
2006-07 Dinamo Kiev 74 Xakhtar Donetsk 63   Oleksandr Hladkyi (13)
2007-08 Xakhtar Donetsk 74 Dinamo Kiev 71   Marko Dević (19)
2008-09 Dinamo Kiev 79 Xakhtar Donetsk 64   Oleksandr Kovpak (17)
2009-10 Xakhtar Donetsk 77 Dinamo Kiev 71   Artem Milevsky (17)
2010-11 Xakhtar Donetsk 72 Dinamo Kiev 65   Yevhen Seleznyov (17)
2011–12 Xakhtar Donetsk 79 Dinamo Kiev 75   Yevhen Seleznyov (14)
  Maicon (14)
2012-13 Xakhtar Donetsk 79 Metalist Kharkiv 66   Henrikh Mkhitaryan (25)
2013-14 Xakhtar Donetsk 65 Dnipro Dnipropetrovsk 59   Luiz Adriano (20)
2014-15 Dinamo Kiev 66 Xakhtar Donetsk 56   Alex Teixeira (17)
  Eric Bicfalvi (17)
2014-15 Dinamo Kiev 70 Xakhtar Donetsk 63   Alex Teixeira (22)
2016-17 Xakhtar Donetsk 80 Dinamo Kiev 67   Andriy Yarmolenko (15)
2017-18 Xakhtar Donetsk 75 Dinamo Kiev 73   Facundo Ferreyra (21)
2018-19 Xakhtar Donetsk 83 Dinamo Kiev 72   Júnior Moraes (19)

GaraipenakAldatu

Taldea Irabazi Bigarren Garaipen urteak
Dinamo Kiev 15 11 1992–93, 1993–94, 1994–95, 1995–96, 1996–97, 1997–98, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2003–04, 2006–07, 2008–09, 2014-15, 2015-16
Xakhtar Donetsk 12 12 2001–02, 2004–05, 2005–06, 2007–08, 2009–10, 2010–11, 2011–12, 2012–13, 2013-14, 2016-17, 2017-18, 2018-19
Tavriya Simferopol 1 0 1992
Chornomorets Odesa 0 2
Dnipro Dnipropetrovsk 0 2
Metalist Kharkiv 0 1

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu