Udo Jürgens

Udo Jürgens (Udo Jürgen Bockelmann izenez jaioa, Klagenfurt, Austriako Estatu Federala, 1934ko irailaren 30a - Münsterlingen, Suitza, 2014ko abenduaren 21a) kantari austriar bat izan zen.

Udo Jürgens
Udo Jürgens - Der Soloabend 2010 (10).jpg
Bizitza
Izen osoaJürgen Udo Bockelmann
JaiotzaKlagenfurt1934ko irailaren 30a
Herrialdea Austria
Austriako Estatu Federala
 Suitza
 Hirugarren Reicha
Lehen hizkuntzaalemana
HeriotzaMünsterlingen2014ko abenduaren 21a (80 urte)
Hobiratze lekuaVienna Central Cemetery (en) Itzuli
Heriotza modua: bihotz-gutxiegitasuna
Familia
AitaRudolf Bockelmann
AmaKäthe Bockelmann
Ezkontidea(k)Panja Jürgens  (1964 -  1989)
Corinna Jürgens  (1999ko uztailaren 4a -  2006)
Bikotekidea(k)Sabrina Burda
Corinna Jürgens
Michaela Moritz
Corinna Jürgens
Seme-alabak
Anai-arrebak
Familia
Hezkuntza
Hizkuntzakalemana
Jarduerak
Jarduerakaktorea, abeslaria, musikagilea, piano-jotzailea eta estudioko musikaria
Lan nabarmenakDer Mann mit dem Fagott (en) Itzuli
Merci Chérie (en) Itzuli
Ich war noch niemals in New York
Lieb Vaterland (en) Itzuli
Die Krone der Schöpfung (en) Itzuli
Jasotako sariak
Izengoitia(k)Udo Bolán eta Udo Jürgens
Genero artistikoapopa
Schlagerra
chansona
Musika instrumentuapianoa
ahotsa
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioaateismoa

udojuergens.de
IMDB: nm0433830 Allocine: 488022
Facebook: Udo-Jürgens-Offizielle-Facebooksite-343031944972 Spotify: 2G0htB8PxlO2onxnIismur Musicbrainz: 20e903b8-4b5f-414a-a467-dd6e46933d3e Songkick: 2053493 Discogs: 362290 Find a Grave: 140293304 Deezer: 70292 Edit the value on Wikidata
Signature Udo Jürgens.svg

BiografiaAldatu

Alemanezko kantagintzan Bigarren Mundu Gerraren ondoren izandako kantaririk ezagunenetako bat izan zen. Mila kantu inguru egin zituen, eta horietako batzuek arrakasta ikaragarria izan zuten[1].

DiskografiaAldatu

  • Portrait in Musik 1. Folge (1965)
  • Siebzehn Jahr, blondes Haar (1965)
  • Francoise und Udo (1966)
  • Merci, Chérie (1966 - Eurovision)
  • Portrait in Musik 2. Folge (1967)
  • Was ich Dir sagen will (1967)
  • Udo (1968)
  • Mein Lied für Dich (1968)
  • Udo Live (1969)
  • Udo '70 (1969)
  • Udo '71 (1970)
  • Zeig mir den Platz an der Sonne (1971)
  • Helden, Helden (Musical) (1972)
  • Ich bin wieder da (1972)
  • Udo heute (1974)
  • Meine Lieder (1975)
  • Udo '75 (Ein neuer Morgen) (1975)
  • Meine Lieder 2 (1976)
  • Meine Lieder '77 (1977)
  • Buenos Días Argentina (Football World-Championship) (1978)
  • Udo '80 (1979)
  • Udo 1957–60 (1980)
  • Nur ein Lächeln (1980)
  • Leave a little love (1981)
  • Willkommen in meinem Leben (1981)
  • Udo Live - Lust am Leben (1981)
  • Silberstreifen (1982)
  • Traumtänzer (1983)
  • Hautnah (1984)
  • Treibjagd (1985)
  • Deinetwegen (1986)
  • Das Livekonzert '87 (1987)
  • Das blaue Album (1988)
  • Ohne Maske (1989)
  • Live ohne Maske (1990)
  • Sempre Roma (Football World-Championship) (1990)
  • Das Traumschiff (Soundtrack) (1990)
  • Open Air Symphony (1992)
  • Geradeaus (1992)
  • Cafe Größenwahn (1993)
  • 140 Tage Cafe Größenwahn Tour 94/95 (1994)
  • Zärtlicher Chaot (1995)
  • Gestern-Heute-Morgen (1996)
  • Gestern-Heute-Morgen Live '97 (1997)
  • Ich werde da sein (1999)
  • Mit 66 Jahren (Was wichtig ist) (2000)
  • Mit 66 Jahren Live 2001 (2001)
  • Es lebe das Laster (2002)
  • Es Lebe das Laster - Udo Live (2004)
  • Es werde Licht (2003)
  • Jetzt oder nie (2005)
  • Der Solo-Abend (2005)
  • Jetzt Oder Nie - Live 2006 (2006)
  • Einfach ich (2008)
  • Einfach ich - live 2009 (2009)
  • Best Of (2009)
  • Der ganz normale Wahnsinn (2011)
  • Der Mann mit dem Fagott (soundtrack) (2011)
  • Der ganz normale Wahnsinn - LIVE (2012)
  • Best Of Live - Die Tourneehöhepunkte - Vol. 1 (2013)
  • Mitten im Leben (2014)

ErreferentziakAldatu