Ireki menu nagusia

UEFA Emakumezkoen Txapeldunen Liga

UEFA Emakumezkoen Kopa» orritik birbideratua)

UEFA Emakumezkoen Txapeldunen Liga edo UEFA Women's Champions League UEFAk urtero antolatzen duen Europako emakumezkoen futbol kluben arteko txapelketa da.

UEFA Emakumezkoen Txapeldunen Liga
UEFA Women's Champions League
Antolatzailea UEFA
Sorrera 2001
Eremua Europa
Taldeak sailkatuak: 32
guztira: 59
Garaipen gehien Frantzia Olympique Lyonnais (6 Kopa)
Txapelduna Frantzia Olympique Lyonnais (2018-19)
Webgunea Webgune ofiziala
Olympique Lyonnaisek sei garaipen ditu.
FFC Frankfurteko jokalariak 2008ko garaikurra jasotzen.
Umeå IK taldeak bi garaipen eskuratu ditu.
Margrét Lára Viðarsdóttir jokalari islandiarra hiru aldiz izan da txapelketako goleatzaile nagusia.

Eduki-taula

HistoriaAldatu

2001-02an abiatu zen txapelketa UEFA Women's Cup izenarekin eta 2009-10 denboraldian hartu zuen gaur egungo denominazioa, gizonezkoen txapelketarekin parekatzeko asmotan. FFC Frankfurt izan da garaipen gehien lortu dituen taldea.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Finalista Goleatzaile nagusia (golak)
2001-02   FFC Frankfurt 2-0   Umeå IK   Gabriela Enache (12)
2002-03   Umeå IK 7-1 (4-1, 3-0)   Fortuna Hjørring   Hanna Ljungberg (10)
2003-04   Umeå IK 8-0 (3-0, 5-0)   FFC Frankfurt   Maria Gstöttner (11)
2004-05   FFC Turbine Potsdam 5-1 (2-0, 3-1)   Djurgården/Älvsjö   Conny Pohlers (14)
2005-06   FFC Frankfurt 7-2 (4-0, 3-2)   FFC Turbine Potsdam   Margrét Lára Viðarsdóttir (11)
2006-07   Arsenal LFC 1-0 (1-0, 0-0)   Umeå IK   Julie Fleeting (9)
2007-08   FFC Frankfurt 4-3 (1-1, 3-2)   Umeå IK   Vera Dyatel (9),   Patrizia Panico (9),
  Margrét Lára Viðarsdóttir (9)
2008-09   FCR Duisburg 7-1 (6-0, 1-1)   Zvezda 2005 Perm   Margrét Lára Viðarsdóttir (14)
2009-10   FFC Turbine Potsdam 0-0 (pen:7-6)   Olympique Lyonnais   Vanessa Bürki (11)
2010-11   Olympique Lyonnais 2-0   FFC Turbine Potsdam   Inka Grings (13)
2011-12   Olympique Lyonnais 2-0   FFC Frankfurt   Camille Abily (9),
  Eugénie Le Sommer (9)
2012-13   VfL Wolfsburg 1-0   Olympique Lyonnais   Laura Rus (11)
2013-14   VfL Wolfsburg 4-3   Tyresö FF   Milena Nikolić (11)
2014-15   FFC Frankfurt 2-1   Paris Saint-Germain FC   Célia Šašić (14)
2015-16   Olympique Lyonnais 2-0   VfL Wolfsburg   Ada Hegerberg (13)
2016-17   Olympique Lyonnais 0-0 (pen:7-6)   Paris Saint-Germain FC   Zsanett Jakabfi (8)
  Vivianne Miedema (8)
2017-18   Olympique Lyonnais 4-1 (luz)   VfL Wolfsburg   Ada Hegerberg (15)
2018-19   Olympique Lyonnais 4-1   FC Barcelona   Pernille Harder (8)

GaraipenakAldatu

TaldekaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Olympique Lyonnais 6 2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019
  FFC Frankfurt 4 2002, 2006, 2008, 2015
  Umeå IK 2 2003, 2004
  FFC Turbine Potsdam 2 2005, 2010
  VfL Wolfsburg 2 2013, 2014
  Arsenal LFC 1 2007
  FCR Duisburg 1 2009

HerrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak Taldeak
  Alemania 9 FFC Frankfurt (4), FFC Turbine Potsdam (2), VfL Wolfsburg (2), FCR Duisburg (1)
  Frantzia 6 Olympique Lyonnais (6)
  Suedia 2 Umeå IK (2)
  Ingalaterra 1 Arsenal LFC (1)

Ikus, gaineraAldatu