Ireki menu nagusia

Txekiar Errepublikako futbol liga

Txekiar Errepublikako futbol liga (txekieraz 1. česká fotbalová liga ) edo Synot Liga (babesleagatik), Txekiar Errepublikako futbol txapelketa nagusia da. 1994ean sortu zen, Txekoslovakia zatitu ondoren. 16 taldek hartzen dute parte. AC Sparta Praga da garaipen gehien lortu dituen taldea, 12 hain zuzen ere, gainontzekoak baino askoz gehiago.

Txekiar Errepublikako futbol liga
česká fotbalová liga
Antolatzailea Fotbalová asociace České republiky
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1993
Eremua  Txekiar Errepublika
Taldeak 16
Maila 1
Jeitsiera Fotbalová národní liga
Garaipen gehien Sparta Praga (12 Liga)
Txapelduna Slavia Praga (2018-19)
Webgunea www.fortunaliga.cz
Pragako Sparta eta Slavia taldeen arteko derbia.

Txekoslovakiako Liga (1925-1993)Aldatu

1925an hasi zen jokatzen eta 1993 arte iraun zuen. Honako hauek dira talde txapeldunak:

Taldea Garaipenak Urteak
  Sparta Praga 21 1926, 1927, 1932, 1936, 1938, 1939, 1944, 1946, 1948, 1952, 1954, 1965, 1967, 1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1993
  Slavia Praga 13 1925, 1929, 1930, 1931, 1933, 1934, 1935, 1937, 1940, 1941, 1942, 1943, 1947
  Dukla Praga 11 1953, 1956, 1958, 1961, 1962, 1963, 1964, 1966, 1977, 1979, 1982
  Slovan Bratislava 8 1949, 1950, 1951, 1955, 1970, 1974, 1975, 1992
  Spartak Trnava 5 1968, 1969, 1971, 1972, 1973
  Baník Ostrava 3 1976, 1980, 1981
  Viktoria Žižkov 1 1928
  Inter Bratislava 1 1959
  Spartak Hradec Králové 1 1960
  Brno 1 1978
  Bohemians Praga 1 1983
  Vítkovice 1 1986

Txekiar Errepublika (1994- )Aldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea
1993-94 Sparta Praga 45 Slavia Praga 39   Horst Siegl (20)
1994-95 Sparta Praga 70 Slavia Praga 64   Radek Drulák (15)
1995-96 Slavia Praga 70 Sigma Olomouc 61   Radek Drulák (22)
1996-97 Sparta Praga 65 Slavia Praga 61   Horst Siegl (19)
1997-98 Sparta Praga 71 Slavia Praga 59   Horst Siegl (13)
1998-99 Sparta Praga 60 Teplice 55   Horst Siegl (18)
1999-2000 Sparta Praga 76 Slavia Praga 68   Vratislav Lokvenc (21)
2000-01 Sparta Praga 68 Slavia Praga 52   Vítězslav Tuma (15)
2001-02 Slovan Liberec 64 Sparta Praga 63   Jiří Štajner (15)
2002-03 Sparta Praga 65 Slavia Praga 64   Jiří Kowalík (16)
2003-04 Baník Ostrava 63 Sparta Praga 58   Marek Heinz (19)
2004-05 Sparta Praga 64 Slavia Praga 53   Tomáš Jun (14)
2005-06 Slovan Liberec 59 Mladá Boleslav 54   Milan Ivana (11)
2006-07 Sparta Praga 62 Slavia Praga 58   Luboš Pecka (16)
2007-08 Slavia Praga 60 Sparta Praga 57   Václav Svěrkoš (15)
2008-09 Slavia Praga 62 Sparta Praga 56   Andrej Kerić (15)
2009-10 Sparta Praga 62 Baumit Jablonec 61   Michal Ordoš (12)
2010-11 Viktoria Plzeň 69 Sparta Praga 68   David Lafata (19)
2011-12 Slovan Liberec 66 Sparta Praga 64   David Lafata (25)
2012-13 Viktoria Plzeň 65 Sparta Praga 63   David Lafata (20)
2013-14 Sparta Praga 79 Viktoria Plzeň 66   Josef Hušbauer (18)
2014-15 Viktoria Plzeň 72 Sparta Praga 67   David Lafata (20)
2015-16 Viktoria Plzeň 71 Sparta Praga 64   David Lafata (20)
2016-17 Slavia Praga 69 Viktoria Plzeň 67   Milan Škoda (15)
  David Lafata (15)
2017-18 Viktoria Plzeň 66 Slavia Praga 59   Michal Krmenčík (16)
2018-19 Slavia Praga 83 Viktoria Plzeň 78   Nikolaj Komličenko (28)

GaraipenakAldatu

  • Taldeka:
Taldea Garaipenak Urteak
Sparta Praga 12 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2007, 2010, 2014
Viktoria Plzeň 5 2011, 2013, 2015, 2016, 2018
Slavia Praga 5 1996, 2008, 2009, 2017, 2019
Slovan Liberec 3 2002, 2006, 2012
Baník Ostrava 1 2004
  • Hirika:
Taldea Garaipenak Urteak
Praga 17 Sparta (12), Slavia (5)
Pilsen 5 Viktoria Plzeň (5)
Liberec 3 Slovan Liberec (3)
Ostrava 1 Baník Ostrava (1)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu