Turkiako futbol selekzio nazionala

Turkiako futbol selekzio nazionala herrialde haren futbol gizonezko talde nagusia da.

Turkiako futbol selekzio nazionala
Roundel flag of Turkey.svg
Herrialdea Turkia
IzengoitiaAy-Yıldızlılar (ilgora eta izarra)
ElkarteaTurkish Football Federation (en) Itzuli
KonfederazioaUEFA
SelekzionadoreaTurkia Şenol Güneş
KapitainaArda Turan
Partida gehienRüştü Reçber (120)
GoleatzaileaHakan Şükür (51)
FIFA kodeaTUR
FIFA sailkapena29
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Etxekoa
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Kanpokoa
Historiala
Lehen partida
Turkia Turkia 2 - 2 Errumania Errumania
Istanbul, 1923ko urriaren 26a
Emaitzarik onena
Turkia Turkia 7 - 0 Siria Siria
Ankara, 1949ko azaroaren 29a
Hego Korea Hego Korea 0 - 7 Turkia Turkia
Geneva, Suitza, 1954ko ekainaren 20a
Emaitzarik okerrena
Polonia Polonia 8 - 0 Turkia Turkia
Chorzów, Polonia, 1968ko apirilaren 24a
Ingalaterra Ingalaterra 8 - 0 Turkia Turkia
Londres, 1987ko azaroaren 14a
Parte-hartzailea
Turkiako selekzioa Azerbaijango zigilu batean.
Turkiako futbol selekzio nazionala (2016)

PalmaresaAldatu

Munduko Futbol TxapelketaAldatu

  • Hirugarrena 2002an
  • Bi aldiz sailkatu da, 1954an eta 2002an.

FIFA Konfederazio KopaAldatu

  • Hirugarrena 2003an.

Joko Olinpikoetako Futbol TxapelketaAldatu

  • Final laurdenak 1948 eta 1952an.

Europako Futbol TxapelketaAldatu

  • Hirugarrena 2008an
  • Lau aldiz sailkatu da, 1996, 2000, 2008 eta 2016an.

Balkanetako KopaAldatu

  • Bigarrena 1931n.

IbilbideaAldatu

Urtea Munduko Txapelketa
1930-
1950
ez zen sailkatu
1954 9.a
1958-
1998
ez zen sailkatu
2002 3.a
2006-
2018
ez zen sailkatu
Urtea Europako Txapelketa
1960-
1992
ez zen sailkatu
1996 16.a
2000 6.a
2004 ez zen sailkatu
2008 3.a
2012 ez zen sailkatu
2016 17.a

UniformeaAldatu

     
 
 
 
klasikoa
     
 
 
 
1995-etik

Azken txapelketakAldatu

  • (sailk) - Ez zen sailkatu
     
 
 
 
2006 (sailk)
     
 
 
 
2010 (sailk)
     
 
 
 
2012 (sailk)
     
 
 
 
2014 (sailk)
     
 
 
 
2016
     
 
 
 
2018 (sailk)
     
 
 
 
2020

Jokalari aipagarrienakAldatu

 
Hakan Şükür da goleatzaile nagusia eta partida gehien jokatu dituen bigarrena.

2021eko ekainaren 16an eguneratua.

Parte hartzeakAldatu

Jokalaria Parte hartzeak Urteak
1 Rüştü Reçber 120 1994–2010
2 Hakan Şükür 112 1992–2007
3 Bülent Korkmaz 102 1990–2005
4 Emre Belözoğlu 101 2000-2019
5 Arda Turan 100 2006-
6 Tugay Kerimoğlu 94 1990–2007
7 Alpay Özalan 90 1995–2005
8 Hamit Altıntop 82 2004–2014
9 Mehmet Topal 81 2008-2018
10 Tuncay Şanlı 80 2002–2010

GoleatzaileakAldatu

Jokalaria Golak
1 Hakan Şükür 51
2 Burak Yılmaz 29
3 Tuncay Şanlı 22
4 Lefter Küçükandonyadis 21
5 Metin Oktay 19
Cemil Turan 19
Nihat Kahveci 19
8 Cenk Tosun 18
9 Arda Turan 17
10 Zeki Rıza Sporel 15

Kanpo estekakAldatu