Tri Yann (euskaraz Hiru Joanak) Bretainiako zelta musika edo folk musika talde beterano bat da. Naoned/Nantes hirian sortu zen. Taldearen jatorrizko izena Tri Yann an Naoned zen, hots, "Nantesko hiru Joanak".

Tri Yann
Tri yann.jpg
Tri Yann taldeko kideak eszenatokian.
Datuak
JatorriaNaoned/Nantes
 Bretainia
Musika motaBretainiar musika herrikoian oinarritutako folk-rocka
Urteak1970 - gaur egun arte
Produkzioa
Diskoetxea(k)Sony, Déclic eta Marzelle
Taldekideak
Jean Chocun, Jean-Paul Corbineau, Jean-Louis Jossic, Gérard Goron, Jean-Luc Chevalier, Konan Mevel, Freddy Bourgeois eta Christophe Peloil
Taldekide ohiak:
Christophe Le Helley, Bruno Sabathe,Louis-Marie Seveno, Christian Vignolles, Jérome Gasmi, Mylène Coué, Bleunwenn Mevel eta Bernard Baudriller
Informazio gehigarria
edoll.free.fr
IMDB: nm2658113 Youtube: UC0wG5Kz_XCmp8h1WLW_bebA Souncloud: tri-yann Spotify: 6OXSrGlkNcEPPLJTIrwr3u Last fm: Tri Yann Musicbrainz: 8bd21b26-f513-4d79-8fe4-a386289a1e65 Songkick: 253555 Discogs: 516417 Allmusic: mn0000017917 Deezer: 4203 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

DiskoakAldatu

  • 1972 Tri Yann an Naoned
  • 1973 Dix ans, Dix filles
  • 1974 Suite Gallaise
  • 1976 La Découverte ou l'Ignorance
  • 1978 Urba
  • 1981 An Héol a zo Glaz Le Soleil est Vert
  • 1983 Café du Bon Coin
  • 1985 Anniverscène(Live)
  • 1988 Le Vaisseau de Pierre
  • 1990 Belle et rebelle
  • 1995 Portraits
  • 1996 Tri Yann en concert
  • 1998 La veillée du troisième millénaire
  • 1998 Tri Yann et l'Orchestre national des Pays de la Loire, La Tradition Symphonique
  • 2001 Le Pélégrin
  • 2001 30 ans au Zénith
  • 2003 Marines
  • 2004 Tri Yann et l'Orchestre national des Pays de la Loire, la Tradition Symphonique 2
  • 2007 Abysses

ErrekopilazioakAldatu

  • 1986 Master Série.
  • 1994 Inventaire 1970-1993
  • 1995 Inventaire Volume 2
  • 1996 Ar Gwellañ gant Tri Yann - Le Meilleur de Tri Yann (2 CD)
  • 1998 Trilogie (3 CD)
  • 1999 L'essentiel en concert
  • 2003 La musique a une histoire. Anthologie Tri Yann (3 CD)
  • 2007 Tri Yann - Best of (1972 - 1990)
  • 2007 Morceaux de Choix : Taldeak burututako errekopilazioa.

VHS-DVDAldatu

  • 1993 Inventaire le concert (egilea: Christian Robin). VHS formatuan bakarrik
  • 1996 Les coulisses de Tri Yann Tournée été 1996 (Christophe Dagobert-en filma). VHS formatuan bakarrik
  • 2001 Trente ans au Zénith (DVD)
  • 2004 Les racines du futur (DVD + CD errekopilatioa)

Kanpo estekakAldatu