The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins edo Smashing Pumpkins (hori bere izena baitzen 1995 arte) Chicagon 1988an sortutako alternative rock taldea da. Taldearen barneko aldaketak gorabehera, ibilbide gehienaren zehar hauxe izan dira osakideak: Billy Corgan (ahotsa/gitarra), James Iha (gitarra/ahotsa), D'arcy Wretzky (baxua/bigarren ahotsa) eta Jimmy Chamberlin (bateria).

The Smashing Pumpkins
Smashing Pumpkins den Atelier,Luxembourg.JPG
Datuak
Jatorria Chicago
Musika mota rock alternatibo, shoegazing (en) Itzuli eta alternative metal (en) Itzuli
Urteak 1988
Produkzioa
Diskoetxea(k) Caroline Records (en) Itzuli
Virgin Records
Billy Corgan (en) Itzuli (1988 - 2000)
James Iha (en) Itzuli (1988 - 2000)
Jimmy Chamberlin (en) Itzuli (1988 - 1996)
D'arcy Wretzky (en) Itzuli (1988 - 1999)
Melissa Auf der Maur (en) Itzuli (1999 - 2000)
Mike Byrne (en) Itzuli (2009 - 2014)
Nicole Fiorentino (en) Itzuli (2010 - 2014)
Jeff Schroeder (en) Itzuli (2007 - baliorik ez)
Billy Corgan (en) Itzuli (2006 - baliorik ez)
Jimmy Chamberlin (en) Itzuli (1999 - 2000)
Jimmy Chamberlin (en) Itzuli (2006 - 2009)
Jimmy Chamberlin (en) Itzuli (2015 - 2016)
Sariak
Jasotako sariak
Informazio gehigarria
MusicBrainz ba0d6274-db14-4ef5-b28d-657ebde1a396
Last.fm The+Smashing+Pumpkins
Twitter @smashingpumpkin
smashingpumpkins.com

Punkak ez du Smashing Pumpkins garaikideak bezainbeste eragin. Haien estiloa gitarraren soinu trinko eta astunean oinarritzen da, gothic rock, heavy metal, dream pop, psychedelic rock, progressive rockaren eraginpean.

Mundu osoan 40 milioi disko baino gehiago salduta, 1990eko hamarkadako talderik arrakastatsuenetakoa izan zen, bai kritika bai salmenten aldetik. Azken urteetan, halere, barneko ika mikek nahiz salmenten beherakadak taldea desegitera eraman zuten. 2006ko apirilean, taldeak berriro batzekoa eta disko berria grabatzekoa zela ofizialki iragarri zuen. Orain arte Billy Corgan eta Jimmy Chamberlin dira hori egiaztatu direnak.

DiskografiaAldatu

Data Albuma Diskoetxea
1991ko maiatzaren 28 Gish Caroline Records
1993ko uztailaren 27 Siamese Dream Virgin Records
1995eko urriaren 24 Mellon Collie and the Infinite Sadness Virgin Records
1998ko ekainaren 2 Adore Virgin Records
2000ko otsailaren 29 MACHINA/The Machines of God Virgin Records
2000ko irailaren 5 MACHINA II/The Friends & Enemies of Modern Music Constantinople Records

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu