The Proclaimers 1983an Eskoziako Edinburgh hiriko Leith udalerri-barrutian sortutako musika talde bat da. Taldea Charlie Reid eta Craig Reid anai bikiek osatzen dute. Bere abestirik ezagunenak honako hauek dira: Letter from America, I'm on My Way eta ziurrenik hiruetan ospetsuena den I'm Gonna Be (500 Miles).

The Proclaimers
The Proclaimers - Parkpop 2008.jpg
The Proclaimers musika taldeko bi kideak 2008ko ekainean.
Datuak
Jatorria Leith, Edinburgh
 Eskozia
Musika mota Folk rock, pop eta power pop
Urteak 1983 - gaur egun arte
Produkzioa
Diskoetxea(k) Chrysalis Records
Taldekideak
Charlie Reid
Craig Reid
Informazio gehigarria
MusicBrainz 1303b976-b862-4f04-94fd-a8d444e06714
Twitter @The_Proclaimers
www.theproclaimersofficial.co.uk

Politikoki euren Eskoziar nazionalismoa eta Eskoziaren independentziaren aldeko jarrera aski ezaguna da, Eskoziako Alderdi Nazionalaren aldeko zenbait ekitaldi ere burutu izan dituztelarik.

DiskografiaAldatu

  • 1987 - This Is the Story
  • 1988 - Sunshine on Leith
  • 1994 - Hit the Highway
  • 2001 - Persevere
  • 2003 - Born Innocent
  • 2005 - Restless Soul
  • 2007 - Life With You
  • 2009 - Notes & Rhymes

Abestiak entzungaiAldatu

Kanpo estekakAldatu