Ireki menu nagusia

Teresa Herrera Trofeoa

Teresa Herrera Trofeoa (galizieraz eta gazteleraz Trofeo Teresa Herrera) urtero Coruñan jokatzen den lagunarteko udako futbol txapelketa da. Etxeko Deportivo de La Coruña da txapelketaren antolatzailea eta bera da garaipen gehien lortu dituen taldea.

Teresa Herrera Trofeoa
Antolatzailea Deportivo Coruña
Sorrera 1946
Taldeak 4
Garaipen gehien Galizia Deportivo Coruña (21 Kopa)
Txapelduna Gizonezkoak:
Euskal Herria Athletic (2018)
Emakumezkoak:
Espainia Granadilla Tenerife (2019)
Teresa Herrera Trofeoko garaikurra.

HistoriaAldatu

Espainiako udako txapelketen arteko zaharrena da. Lehen ekitaldia 1946an jokatu zen Sevilla eta Bilboko Athleticen artean eta andaluziarrak izan ziren nagusi. Hasiera hartan bildutako dirua hiriko behartsuendako izaten zen eta hortik Teresa Herrera izena, hiriko filantropa handia eta lehenengo ospitalea fundatu zuena.

1964an bi talderen arteko partida bakarretik lau taldetako txapelketa batetara pasa zen, bi finalerdi eta final bat jokatzen zirelarik. Horrela mantendu da gaur egun arte, bi salbuespenekin, 2003 eta 2005eko txapelketa triangularrak.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1946   Sevilla 3-2   Athletic
1947   Athletic 3-2   Vasco da Gama
1948   Bartzelona 2-1   Porto
1949   Real Madril 2-1   Racing Club de France
1950   Lazio 3-1   Atletico Madril
1951   Bartzelona 4-2   Young Boys
1952   Valencia 2-1   Olympique Roubaix-Tourcoing
1953   Real Madril 8-1   Toulouse
1954   Sevilla 3-2   Helsingborgs
1955   Deportivo Coruña 4-1   Athletic
1956   Atletico Madril 4-1   Köln
1957   Vasco da Gama 4-2   Athletic
1958   Nacional Montevideo 2-1   Flamengo
1959   Santos 4-1   Botafogo
1960   Sevilla 2-1   Newcastle United
1961   Sporting Lisboa 3-2   Stade de Reims
1962   Deportivo Coruña 4-2   Benfica
1963   Monaco 3-2   Vasco da Gama
1964   Deportivo Coruña 4-0   Sporting Lisboa
1965   Atletico Madril 2-1   Vitória de Setúbal
1966   Real Madril 2-0   Deportivo Coruña
1967   Racing de Ferrol 3-0   Celta de Vigo
1968   Vitória de Setúbal 2-1   Rapid Viena
1969   Deportivo Coruña 1-0   Nacional Montevideo
1970   Ferencvárosi 0-0 (pen:4-2)   San Lorenzo de Almagro
1971   Izar Gorria 3-1   Deportivo Coruña
1972   Bartzelona 2-0   ADO Den Haag
1973   Atletico Madril 2-1   Spartak Trnava
1974   Peñarol 3-2 (luz)   Borussia Mönchengladbach
1975   Peñarol 3-3 (pen)   Cruzeiro
1976   Real Madril 2-0   Cruzeiro
1977   Fluminense 4-1   Dukla Praga
1978   Real Madril 2-0   Flamengo
1979   Real Madril 1-0   Sporting de Gijón
1980   Real Madril 3-1   Sporting de Gijón
1981   Dinamo Kiev 1-0   Atletico Madril
1982   Dinamo Kiev 4-1   Bartzelona
1983   Athletic 1-0   Peñarol
1984   Roma 2-2 (pen)   Vasco da Gama
1985   Atletico Madril 1-0   Porto
1986   Atletico Madril 1-0   Santos
1987   Benfica 1-1 (pen:5-3)   Deportivo Coruña
1988   PSV Eindhoven 3-1 (luz)   Atletico Madril
1989   Bayern Munich 4-1   Steaua Bukarest
1990   Bartzelona 2-0   Benfica
1991   Porto 1-0   Deportivo Coruña
1992   São Paulo 4-1   Bartzelona
1993   Bartzelona 1-0   São Paulo
1994   Real Madril 1-0   Deportivo Coruña
1995   Deportivo Coruña 2-0   Real Madril
1996   Botafogo 4-4 (pen:3-0)   Juventus
1997   Deportivo Coruña 2-2 (pen:4-3)   PSV Eindhoven
1998   Deportivo Coruña 2-0   Lazio
1999   Celta de Vigo 1-0   Boca Juniors
2000   Deportivo Coruña 2-2 (pen:4-3)   Lazio
2001   Deportivo Coruña 2-1   Real Madril
2002   Deportivo Coruña 1-0 (luz)   Cruz Azul
2003   Deportivo Coruña triang.   Club América
2004   Deportivo Coruña 3-1   Atletico Madril
2005   Deportivo Coruña triang.   Nacional Montevideo
2006   Deportivo Coruña 3-1   Milan
2007   Deportivo Coruña 2-1   Real Madril
2008   Deportivo Coruña 2-1   Atletico Madril
2009   Atletico Madril 1-1 (pen:4-3)   Deportivo Coruña
2010   Newcastle United 0-0 (pen:5-3)   Deportivo Coruña
2011   Sevilla 1-1 (pen:4-3)   Deportivo Coruña
2012   Deportivo Coruña 2-2 (pen:4-3)   Atletico Madril
2013   Real Madril 4-0   Deportivo Coruña
2014   Deportivo Coruña 1-0   Sporting de Gijón
2015   Deportivo Coruña 1-0   Sporting Braga
2016   Deportivo Coruña 2-0   Villarreal
2017   Deportivo Coruña 2-0   West Bromwich Albion
2018   Athletic 2-2 (pen:4-1)   Deportivo Coruña
  • (luz)
  • (pen) penalti jaurtiketak.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Deportivo Coruña 21 1955, 1962, 1964, 1969, 1995, 1997, 1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017
  Real Madril 9 1949, 1953, 1966, 1976, 1978, 1979, 1980, 1994, 2013
  Atletico Madril 6 1956, 1965, 1973, 1985, 1986, 2009
  Bartzelona 5 1948, 1951, 1972, 1990, 1993
  Sevilla 4 1946, 1954, 1960, 2011
  Athletic 3 1947, 1983, 2018
  Peñarol 2 1974, 1975
  Dinamo Kiev 2 1981, 1982
... 1 ...

Emakumezkoen txapelketaAldatu

2013 denboraldian abiatu zen txapelketa.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
2013   Victoria CF 3-0   Orzán SD
2014   Victoria CF 2-1   Boavista FC
2015   Rayo Vallecano 7-0   Victoria CF
2016   Deportivo Coruña 3-2   Villarreal CF
2017   Athletic 1-0   Deportivo Coruña
2018   Athletic 1-0   Deportivo Coruña
2019   Granadilla Tenerife 5-1   Deportivo Coruña

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Victoria CF 2 2013, 2014
  Athletic 2 2017, 2018
  Rayo Vallecano 1 2015
  Deportivo Coruña 1 2016
  Granadilla Tenerife 1 2019