Sterling Hayden

Sterling Hayden, jatorrizko izenez Sterling Relyea Walter (Upper Montclair, New Jersey, 1916ko martxoaren 26aSausalito, Kalifornia, 1986ko maiatzaren 23a) estatubatuar aktore eta idazlea izan zen.

Sterling Hayden
Hayden-Asphalt.jpg
Bizitza
Izen osoa Sterling Relyea Walter
Jaiotza Montclair (en) Itzuli1916ko martxoaren 26a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Heriotza Sausalito (Kalifornia)1986ko maiatzaren 23a (70 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: prostatako minbizia
Familia
Ezkontidea(k) Madeleine Carroll  (1942 -  1946)
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak ofizierra, eleberrigilea, autobiografialaria, karaktere aktorea, telebista-aktorea eta zinema aktorea
Enplegatzailea(k) Office of Strategic Services (en) Itzuli
Jasotako sariak
Genero artistikoa Westerna
Zerbitzu militarra
Adar militarra Ameriketako Estatu Batuetako Marineen Gorputza
Parte hartutako gatazkak Bigarren Mundu Gerra
Sinesmenak eta ideologia
Alderdi politikoa Ameriketako Estatu Batuetako Alderdi Komunista

IMDB: nm0001330 Allocine: 1571 Allmovie: p31197 TCM: 83248
Find a Grave: 6599390 Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

  • Virginia, 1941
  • Bahama Passage, 1942
  • Blaze of Noon, 1947
  • El Paso, 1949
  • Manhandled, 1949
  • The Asphalt Jungle, 1950
  • Journey into Light, 1951
  • Flaming Feather, 1952
  • Denver and Rio Grande, 1952
  • Hellgate, 1952
  • The Golden Hawk, 1952
  • Flat Top, 1952
  • The Star, 1952
  • Fighter Attack, 1953
  • So Big, 1953
  • Take Me to Town, 1953
  • Kansas Pacific, 1953
  • Crime Wave, 1954
  • Arrow in the Dust
  • Johnny Guitar, 1954
  • Naked Alibi, 1954
  • Prince Valiant, 1954
  • Suddenly, 1954
  • Battle Taxi, 1955
  • Timberjack, 1955
  • Shotgun, 1955
  • The Eternal Sea, 1955
  • Top Gun. 1955
  • The Last Command, 1955
  • The Come On, 1956
  • The Killing, 1956
  • Crime of Passion, 1957
  • 5 Steps to Danger, 1957
  • Gun Battle at Monterey, 1957
  • Valerie, 1957
  • Zero Hour, 1957
  • The Iron Sheriff, 1957
  • Ten Days to Tulara, 1958
  • Terror in a Texas Town, 1958
  • A Carol for Another Christmas, 1964
  • Dr. Strangelove, 1964
  • Hard Contract, 1969
  • Ternos Caçadores, 1970
  • Loving, 1970
  • Le Saut de l'ange, 1971
  • The Godfather, 1972
  • Le Grand départ, 1972
  • The Long Godbye, 1973
  • The Final Programme, 1973
  • Deadly Strangers, 1974
  • Is It Any Wonder?, 1975
  • Cipolla Colt, 1975
  • Novecento, 1976
  • King of the Gypsies, 1978
  • Winter Kills, 1979
  • The Outsider, 1980
  • 9 to 5, 1980
  • Gas, 1981
  • Venom, 1981

BibliografiaAldatu

  • Wanderer, 1963
  • Voyage: A Novel of 1896, 1976


  Artikulu hau Ameriketako Estatu Batuetako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.