Ireki menu nagusia
Siniestro zuzenean.

"Siniestro Total" musika talde galiziarra da, Vigon eta 1981ean sortutakoa, a movida viguesa delakoaren garaian, eta punk-rock estilokoa.

Germán Coppini (ahotsa), Miguel Costas (gitarra), Alberto Torrado (baxua) eta Julián Hernández (bateria eta ahotsa) izan ziren sorreraren garaiko taldekideak. Gaur egun, Julián Hernández da ordutik gelditzen den bakarra, Javier Soto (gitarra), Óscar Avendaño (baxua), Ángel González (bateria) eta Jorge Beltrán (saxofoia) gaurko taldekideekin batera diharduena.

gaztelania erabili izan dute euren ibilbide osoan, eta arrakasta lortu dute Galiziatik kanpo ere. Hitz-jokoek, esaldi zuzenek eta formalitateetatik kanpokoek osatu zituzten euren abestiak. "Bailaré sobre tu tumba", "Ayatolah!","Opera tu fimosis" eta "Miña terra galega" euren abesti ezagunenen artean ditugu.

Gaur egungo taldekideakAldatu

  • Julián Hernández - gitarra, ahotsa eta koroak
  • Javier Soto - gitarra eta koroak
  • Óscar G. Avendaño - bajua eta koroak
  • Ángel González - bateria
  • Jorge Beltrán - saxofoia eta koroak

KronologiaAldatu

  1981 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
Ahots nagusia Germán Coppini -    
Baxua Alberto Torrado - Segundo Grandío Óscar G. Avendaño    
Gitarra, ahotsa Miguel Costas -    
Gitarra - Javier Soto    
Gitarra, ahotsa - Julián Hernández    
Bateria Julián Hernández - Ángel González    
Saxofoia - Jorge Beltrán    

DiskografiaAldatu

Estudioko diskakAldatu

  1. ¿Cuándo se come aquí? (1982)
  2. Siniestro Total II: El Regreso (1983)
  3. Menos mal que nos queda Portugal (1984)
  4. Bailaré sobre tu tumba (1985)
  5. De hoy no pasa (1987)
  6. Me gusta cómo andas (1988)
  7. En beneficio de todos (1990)
  8. Made In Japan (1993)
  9. Policlínica miserable (1995)
  10. Sesión vermú (1997)
  11. La historia del blues (2000)
  12. Popular, democrático y científico (2005)
  13. Country & Western (2010)

ZuzenekoakAldatu

  1. Ante todo mucha calma (1992)
  2. Cultura popular (1997)
  3. Así empiezan las peleas (1997)
  4. Que parezca un accidente (2008)

BildumakAldatu

  1. Gran D Sexitos (1986)
  2. Trabajar para el enemigo (1992)
  3. Ojalá estuvieras aquí (1993)
  4. La edad de oro del pop español (1996)
  5. Gato por liebre (1997)
  6. ¿Quiénes somos? ¿De dónde venimos? ¿A dónde vamos? (2002)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Siniestro Total