Sibilla (abeslaria)

abeslari italiarra

Sibilla —jaiotzako izen-deiturez, Sibyl Amarilli Mostert— (Zimbabwe, 1954ko apirilaren 14a) italiar abeslaria eta aktorea da. Baladak eta pop musika interpretatzen ditu. 1980ko hamarkadan lortu zuen arrakasta handiena.[1]

Sibilla (abeslaria)
Bizitza
JaiotzaZimbabwe1954ko apirilaren 14a (68 urte)
Herrialdea Italia
Hezkuntza
Hizkuntzakitaliera
Jarduerak
Jarduerakabeslaria
Lan nabarmenak
InfluentziakFranco Battiato
Musika instrumentuaahotsa

Musicbrainz: da894e8d-6edd-4f3d-bcd0-153df76abe2a Songkick: 1114015 Discogs: 1479925 Edit the value on Wikidata

Franco Battiatok eta Giusto Piok idatzi zituzten Sibillaren abesti batzuen letrak.[2]

DiskografiaAldatu

  • 1976: Keoma (Guido et Maurizio De Angelis), interprète l' canchon Keoma dsous ch' nom Sybil
  • 1982: Sud Africa (Battiato-Pio) / Alta tensione (Battiato-Pio) inédit
  • 1983: Oppio (Battiato-Pio) / Svegliami (Battiato-Pio)
  • 1984: Plaisir d'amour (Jean-Paul-Égide Martini) / Sex appeal to Europe (Battiato-Pio)
  • 1990: La canoa di mezzanotte (Paolo Conte)

FilmografiaAldatu

BibliografiaAldatu

  • AA.VV., Dizionario della canzone italiana, Armando Curcio Editore, 1990 ; à l' pache Sibilla
  • Eddy Anselmi, Festival di Sanremo. Almanacco illustrato della canzone italiana, Éditions Panini, Modena, 2009 ; pp. 335 et 900

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Italiako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.