Shemekia Copeland

musikari estatubatuarra

 

Shemekia Copeland

Bizitza
JaiotzaHarlem1979ko apirilaren 10a (45 urte)
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
Familia
AitaJohnny Copeland
Hezkuntza
HeziketaTeaneck High School (en) Itzuli 1997)
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakabeslaria
Lantokia(k)Chicago
Jasotako sariak
Genero artistikoaelectric blues (en) Itzuli
rhythm and bluesa
bluesa
Musika instrumentuaahotsa
DiskoetxeaAlligator Records
Telarc International Corporation (en) Itzuli

shemekiacopeland.com
IMDB: nm0178654 Rottentomatoes: celebrity/shemekia_copeland Allmovie: p368064
Spotify: 4CNjyWtO59j6Ih6S0n73ee Last fm: Shemekia+Copeland Musicbrainz: ed241876-0c9e-4af9-b8d6-2dc41d3e438f Songkick: 513816 Discogs: 857557 Allmusic: mn0000026803 Edit the value on Wikidata

Shemekia Copeland (New York, 1979ko apirilaren 10a) blues-kantari estatubatuarra da.[1]

Abeslari ibilbidea

aldatu

Harlemen jaio zen Copeland, New York hirian, Estatu Batuetan. Johnny Copeland gitarrista eta blues abeslariaren alaba da.[2] Goiz hasi zen kantatzen, eta lehen emanaldia Cotton klubean izan zuen, gutxi gorabehera 10 urte zituenean.[3] 16 urterekin hasi zen abeslari-karrera egiten. Aitak, Osasuna gainbehera hasi zitzaionean, Shemekia hartu zuen hasierako kantari edo telonera gisa bere emanaldi eta biretan, eta horrek Shemekiari blues-lokalen zirkuituan izena ezartzen lagundu zion. Copeland 1997an graduatu zen New Jerseyko Teaneckeko Institutuan.[4]

Alligator Records-ekin grabazio-kontratua lortu zuen eta Turn the Heat Up! lehen albuma kaleratu zuen. 1998an, bira batekin jarraitu zuen Amerikako eta Europako blues zirkuituetan. Bere bigarren albuma, Wicked, 2000. urtean argitaratu zen, eta duo bat aurkeztu zuen Ruth Brownekin. Blues Musikako hiru sari irabazi zituen.

Hurrengo erregistroa, Talking to Strangers, John doktoreak ekoitzi zuen eta 2005ean The Soul Truth argitaratu zuen, Steve Cropperrek ekoitzia.

2008an, Telarc Internacionalekin sinatu zuen Copelandek, eta 2009ko otsailean argitaratu zuen bere lehen diskoa, Never Going Back.[5] Rising Star - Blues Artist-a irabazi zuen Down Beaten 2009ko abenduan. Efes Pilsen Blues Festivalen ere parte hartu zuen 2009an.

2013an, blues-musikako sari baterako izendatu zuten Copeland, emakumezkoen blues-artista kategorian.[6]

2015eko urrian, Outskirts of Love 6. postura iritsi zen Billboard Top Blues Albums-en.[7]

2022an Bilboko Bilbao Blues Festival jaialdian abestu zuen.[8]

Discografia

aldatu
  • 1998: Turn the Heat Up
  • 2000: Wicked
  • 2002: Talking to Strangers
  • 2005: The Soul Truth
  • 2009: Never Going Back
  • 2011: Shemekia Copeland - Deluxe Edition
  • 2012: 33 1/3
  • 2015: Outskirts of Love
  • 2018: America´s Child

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu