Sarah Polley

Sarah Ellen Polley (Toronto, 1979ko urtarrilaren 8a) kanadar aktore, zinema zuzendari eta aktibista da, zineman eta telebistan aritutakoa.

Sarah Polley
Sarah Polley - 66th Venice International Film Festival, 2009 (2).jpg
Bizitza
JaiotzaToronto1979ko urtarrilaren 8a (43 urte)
Herrialdea Kanada
Familia
AitaHarry Gulkin
Ezkontidea(k)David Wharnsby  (2003 -  2008)
Hezkuntza
HeziketaCanadian Film Centre (en) Itzuli
Subway Academy II (en) Itzuli
The Royal Conservatory of Music (en) Itzuli
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakaktorea, film-zuzendaria, gidoilaria, abeslaria, autobiografialaria, zinema aktorea eta haur-aktorea
Lan nabarmenak
Jasotako sariak
Musika instrumentuaahotsa
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioajudaismoa
kristautasuna

IMDB: nm0001631 Allocine: 10802 Allmovie: p57251 TV.com: people/sarah-polley
Musicbrainz: d4eda306-8fc8-49b4-8c07-e56645cc85fb Discogs: 1038467 Edit the value on Wikidata

FilmografiaAldatu

Urtea Filma Pertsonaia Oharra(k)
1985 One Magic Christmas Molly Monaghan
1986 Confidential Emma
1987 Tomorrow's a Killer Karla
1987 The Big Town Christy Donaldson
1987 Blue Monkey Ellen
1988 The Adventures of Baron Munchausen Sally Salt
1989 Babar: The Movie Young Celeste (ahotsa)
1994 Exotica Tracey Brown
1996 Joe's So Mean to Josephine Josephine
1996 Children First!
1997 The Sweet Hereafter Nicole Burnell
1997 The Hanging Garden Teen Rosemary
1997 The Planet of Junior Brown Butter
1998 Jerry and Tom Deb
1998 Last Night Jennifer "Jenny" Wheeler
1999 Guinevere Harper Sloane
1999 Existenz Merle
1999 Go Ronna Martin
1999 The Life Before This Connie
2000 This Might Be Good Film labur
2000 The Weight of Water Maren Hontvedt
2000 Love Come Down Sister Sarah
2000 The Law of Enclosures Beatrice
2000 The Claim Hope Burn
2001 No Such Thing Beatrice
2003 The Event Dana Shapiro
2003 Mi vida sin mí Ann
2003 Dermott's Quest Gwen Short film
2003 Luck Margaret
2004 Dawn of the Dead Ana Clark
2004 The I Inside Clair
2004 Sugar Pregnant Girl
2004 Siblings Tabby
2005 Don't Come Knocking Sky
2005 La vida secreta de las palabras Hanna
2005 Beowulf & Grendel Selma
2009 Mr. Nobody Elise
2009 Splice Elsa Kast
2010 Trigger Hillary


  Artikulu hau Ontarioko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.