Ireki menu nagusia

Santos Zunzunegi Díez (Bilbo, 1947) ikus-entzunezko komunikazioko katedraduna EHUn, zinema-kritiko eta ikerlaria da.

Santos Zunzunegi Díez
Santos Zunzunegui y Victor Erice.jpg
Bizitza
Jaiotza Bilbo1947  (71/72 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Heziketa Deustuko Unibertsitatea
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak saiakeragilea, unibertsitateko irakaslea, zinema-kritikaria, zinemaren historialaria eta gidoilaria
Enplegatzailea(k) Euskal Herriko Unibertsitatea
IMDb nm0958693
Artikulu hau zinema-kritikoari buruzkoa da; beste esanahietarako, ikus «Santos Zunzunegi».

Hainbat zinema aldizkarietan kritikari eta kolaboratzaile gisa aritu da. Herrialde ugarietan hainbat ikastaro eta mintegi eman ditu. Gai zinematografikoen inguruan liburu ugari argitaratu ditu: El cine en el País Vasco, Euzkadi, un film de Teodoro Ernandorena, besteak beste.[1]

FilmografiaAldatu

  • Contactos (1970, gidoia).
  • Tres, Diez (1983, film laburra).
  • Camino de hierro y agua (1984, gidoia).
  • Bilbao Transfert (1984, gidoia).
  • Bilbao en la memoria (1984, gidoia).
  • Bilbao como un mosaico (1984, gidoia).
  • Bilbao mientras tanto (1984, gidoia).
  • Bolivar, bizkaiko semea (1987, gidoia).
  • A buen puerto (1988, gidoia).
  • Tiempo de fundición (1989, gidoia).

ErreferentziakAldatu


  Artikulu hau Bizkaiko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.