Ireki menu nagusia

Santanderko Bandera urtero Santanderren jokatzen den arraunketa estropada da.

Santanderko Bandera
Sorrera 1970
Herria Santander, Kantabria
Antolatzailea Club de Remo Santander
Partehartzaileak KAE Liga
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Euskal Herria Kaiku (6)
Azken ekitaldia 2014 (azkena)
Irabazlea(k) Euskal Herria Deustu

HistoriaAldatu

Sakontzeko, irakurri: «Santanderko estropada zaharrak»

Historian zehar makina bat estropada jokatu izan ziren bai XIX mendean eta baita XX mendearen lehen erdian ere.

Santanderko BanderaAldatu

Gaur egungo bandera 70. hamarkadan estropada garrantzitsua izan zen. Ciudad de Santander arraun elkarteak antolatu izan zuen 90. hamarkadan eta XXI mendearen hasieran. Ligak sortu zirenetik B mailako multzoetako estropada izan da ordea. 2011ean Ciudad de Santander taldeak trainerurik atera ez zuenez Astillerok TKE Ligan jarri zuen estropada izan zen, bi kluben artean antolatu zutelarik. Urte hartan TKE Ligako estropadaz gain Emakumezkoen Ligako Bandera ere izan zen.

2012tik aurrera Club de Remo Santanderrek KAE 2. mailarako antolatu duen estropada izan zen. 2015ean ez zen Santanderko trainerurik uretaratu eta Santanderko Bandera bertan behera gelditu zen. 2015etik aurrera abendu aldera Santander-Camargoko Traineru Jaitsiera jokatu da.

Sari gehigarriakAldatu

  • Santanderko Banderaren ohorezko txanda irabazten zuenak Espainiako Printzearen Saria (1972-1975) eta Erregearen Kopa (1976-1989) irabazten zuen.
  • Banderarekin batera Kantabriako Txapelketa jokatu zen 1979 eta 1983an.
  • Banderaren irabazleak Memorial Manolo Santamaría trofeoa jaso zuen (1981-1983)
  • Banderan izandako kantabriar trainerurik onenak Memorial Angel Velasco trofeoa jasotzen zuen (1990-1997)

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena Saria
1970 Astillero Lasarte (Michelin) Pedreña
1971 Astillero Pedreña Zierbena
1972 Astillero Santander Lasarte (Michelin) Espainiako Pr.: Astillero
1973 Lasarte (Michelin) Santander Pedreña Espainiako Pr.: Lasarte (Michelin)
1974 Lasarte (Michelin) Castro Urdiales Astillero Espainiako Pr.: Lasarte (Michelin)
1975 Lasarte (Michelin) Castro Urdiales Pedreña Espainiako Pr.: Lasarte (Michelin)
1976 Kaiku Astillero Pedreña Errege Kopa: Pedreña
1977 Santurtzi Orio Lasarte (Michelin) Errege Kopa: Santurtzi
1978 Kaiku San Juan Lasarte (Michelin) Errege Kopa: Kaiku
1979 Santurtzi Kaiku Hondarribia Errege Kopa: Santurtzi
1980 Kaiku Hondarribia Orio Errege Kopa: Kaiku
1981 Castro Urdiales Hondarribia Astillero Errege Kopa/Mem.Santamaría: Castro Urdiales
1982 Kaiku Orio Castro Urdiales Errege Kop/Mem.Santamaría: Kaiku
1983 Orio Hondarribia Kaiku Errege Kopa/Mem.Santamaría: Orio
1984 Castro Urdiales Santoña Kaiku Errege Kopa: Castro Urdiales
1985 Kaiku Donostia Pedreña Errege Kopa: Kaiku
1986 Kaiku Santoña Castro Urdiales Errege Kopa: Kaiku
1987 Orio Hondarribia Santoña
1988 Hondarribia Santoña Zierbena
1989 Ur-Kirolak Castropol Hondarribia
1990 Zierbena Yola (S. Juan) Hondarribia
1991 Orio Ciudad de Santander Zierbena Memorial A.Velasco: Ciudad de Santander
1992 Zierbena Castropol Orio B Memorial A.Velasco: Ciudad de Santander
1993 Hondarribia Ciudad de Santander Kaiku Memorial A.Velasco: Ciudad de Santander
1994 Castropol Kaiku Zierbena Memorial A.Velasco: Ciudad de Santander
1995 Castropol Santoña Kalparra (S.Pedro B) Memorial A.Velasco: Santoña
1996 Hondarribia B Santoña Ur-Kirolak Memorial A.Velasco: Santoña
1997 Hondarribia B Santoña-Santander Castropol Memorial A.Velasco: Ciudad de Santander
1998 Astillero Castropol Koxtape B
1999 Ciudad de Santander Algorta Hondarribia B
2000 Ciudad de Santander Urdaibai Algorta
2001 Ciudad de Santander Ondarroa Portugalete
2002 Urdaibai Castro Urdiales Orio
2003 Ur-Kirolak Santiagotarrak Lutxana
2004 Zierbena Ciudad de Santander Arkote
2005 Ciudad de Santander Laredo Zarautz
2006 San Pedro Ondarroa Donostia Arraun Lagunak
2007 Getaria Kaiku Isuntza
2008 Astillero Orio B Deustu
2009 Getxo Santoña Trintxerpe
2010 Santoña Ondarroa Donostiarra
2011 Urdaibai San Juan Kaiku
2012 Trintxerpe Orio B Getxo
2013 San Pedro B Hondarribia B Arkote
2014 Deustu Zarautz Getxo

GaraipenakAldatu

Santanderko BanderaAldatu

Elkartea Garaipenak Urteak
Kaiku 6 1976, 1978, 1980, 1982, 1985, 1986
Astillero 5 1970, 1971, 1972, 1998, 2008
Hondarribia 4 1988, 1993, 1996, 1997
Ciudad de Santander 4 1999, 2000, 2001, 2005
Lasarte (Michelin) 3 1973, 1974, 1975
Orio 3 1983, 1987, 1991
Zierbena 3 1990, 1992, 2004
Santurtzi 2 1977, 1979
Castro Urdiales 2 1981, 1984
Castropol 2 1994, 1995
Ur-Kirolak 2 1989, 2003
Urdaibai 2 2002, 2011
San Pedro 2 2006, 2013
Getaria 1 2007
Getxo 1 2009
Santoña 1 2010
Trintxerpe 1 2012
Deustu 1 2014

Erregearen Kopa (1972-1986)Aldatu

Erregearen Kopa eta Espainiako Printzearen Kopa:

Elkartea Garaipenak Urteak
Kaiku 5 1976, 1978, 1980, 1982, 1985, 1986
Lasarte (Michelin) 3 1973, 1974, 1975
Santurtzi 2 1977, 1979
Castro Urdiales 2 1981, 1984
Astillero 1 1972
Pedreña 1 1976
Orio 1 1983

Memorial Angel Velasco (1991-1996)Aldatu

Elkartea Garaipenak Urteak
Ciudad de Santander 5 1991, 1992, 1993, 1994, 1997
Santoña 2 1995, 1996

Emakumezkoen BanderaAldatu

2011ean Emakumezkoen Ligako estropada hartu zuen Santanderrek. Hona hemen emaitza:

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2011 Zumaia Rias Baixas Orio

Ikus, gaineraAldatu