San Bartolome Sari Nagusia

txirrindularitza txapelketa

San Bartolome Sari Nagusia txirridularitza lasterketa da, urtero abuztuaren 24an Gernikan jokatzen dena. Proba hau, 23 urtez azpiko txirrindularientzat da eta Lehendakari Txapelketaren egutegiaren barruan dago.

San Bartolome Sari Nagusia
2023ko San Bartolome Sari Nagusia
Ezaugarriak
DataAbuztuaren 24a
Eskualdea Bizkaia
Euskarazko izenaSan Bartolome Sari Nagusia
ModalitateaErrepidea
TxapelketaNazionala
MotaEgun bateko lasterketa
AntolatzaileaGernikako Txirrindulari Elkartea
Historia
Edizio kopurua72 (2023)
Amaierako edizioaEuskal Herria Aritz Urra

Palmaresa 2000tik aurrera

aldatu
Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
2000   Matías Cagigas   Jorge Nogaledo
2001   David López García   Lander Euba   Ion del Río
2002 ?
2003[1]   Mikel Elgezabal   Seth Collins   Víctor García
2004[2]   Xabat Otxotorena   Xabier Muriel   Víctor García
2005[3]   Hernán Ponce   Antonio Cosme   Ismael Esteban
2006[4]   Héctor Espasandín   Jon Mariñelarena   Fabricio Ferrari
2007 ?
2008[5]   Jon Pardo   Joseba Larralde   Mikel Ilundain
2009[6]   Jon Aberasturi   Xabier Zabalo   Pablo Torres
2010[7]   Yelko Gómez   Ramón Domene   Borja Abasolo
2011[8]   Josué Moyano   Karol Domagalski   Haritz Orbe
2012[9]   Darío Hernández Illana   Antonio Molina Canet   Miguel Ángel Benito
2013[10]   Lucas Gaday   Alain González Estibález   David Santillana
2014[11]   Sergio Rodríguez Reche   Alex Aranburu   Iván García Cortina
2015[12]   Óscar González del Campo   Jon Irisarri   Eder Sáez
2016[13]   David Casillas   Óskar Malatsetxebarria   Xuban Errazkin
2017[14]   Jason Huertas   Xavier Cañellas   Miguel Ángel Fernández
2018[15]   Santiago Mesa   Xavier Cañellas   Francisco Galván
2019[16]   Santiago Mesa   Joseba Otaola   Jordi López
2020 "ez zen jokatu COVID-19 pandemia zela eta"
2021[17]   Rubén González   Xabier Isasa   Javier Ibáñez
2022[18]   Gorka Sorarrain   Iñaki Díaz   Sinuhé Fernández
2023[19]   Aritz Urra   Jorge González   Guillermo Thomas Silva

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu