Ruben Gorospe

txirrindulari bizkaitarra

Ruben Gorospe Artabe (Mañaria, 1964ko ekainaren 1a -) euskal txirrindulari ohia da, 1985 eta 1994 artean profesionala izan zena. Bere ibilbidean bi garaipen lortu zituen.[1]

Ruben Gorospe
Bizitza
JaiotzaMañaria1964ko ekainaren 1a (59 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Familia
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Movistar Team 1985-1993
Euskaltel-Euskadi 1994-1994
 

Erretiratu zenean, kirol-zuzendari moduan hasi zen.

Palmares aldatu

1983

1984

1985

1987

1989

1994

  • Txitxarroko Igoera

Emaitzak lasterketa nagusietan aldatu

Lasterketa 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994
Italiako Giroa - - - - - - 40.a Err. - -
Frantziako Tourra - - Err. - - - - - - -
Espainiako Vuelta - 58.a 65.a 85.a - - - - - Err.
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - - - - - - - -

-: Ez zuen parte hartu
Err.: Erretiratu zen

Taldeak aldatu

Erreferentziak aldatu

  1. Urtekaria
  2. (Ingelesez) Archives, Cycling. «Bizkaiko Bira 1984» www.sitiodeciclismo.net (Noiz kontsultatua: 2023-08-28).

Kanpo estekak aldatu

Ruben Gorospe - ProCyclingStats