Romain Bellenger

txirrindulari frantziarra

Romain Bellenger (Paris, 1894ko urtarrilaren 18a-Cahors, 1981eko azaroaren 25a), txirrindulari frantziarra izan zen. 1919tik 1929ra izan zen profesionala eta besteak beste sei etapa irabazi zituen Frantziako Tourrean.

Romain Bellenger
Bellenger Tour de France 1929.JPG
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakRomain Jacques Bellenger
JaiotzaParisko 18. barrutia1894ko urtarrilaren 18a
Herrialdea Frantzia
HeriotzaCahors1981eko azaroaren 25a (87 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 
IMDB: nm12340738 Edit the value on Wikidata

TaldeakAldatu

  • Peugeot-Wolber (1921-1924).
  • Alcyon-Dunlop (1925).
  • Wolber (1926-1929).

PalmaresaAldatu

1919Aldatu

  • Hego-ekialdeko Tourreko bi etapa.

1921Aldatu

1922Aldatu

1923Aldatu

1924Aldatu

1925Aldatu

1927Aldatu

1928Aldatu

  • Paris-Lille.

Kanpo estekakAldatu