Ireki menu nagusia

Ringo Starr, Richard Starkey jaioa, (Liverpool, 1940ko uztailaren 7a-), bateria-jole ingelesa da.

Ringo Starr
Ringo Starr and all his band (8470866906).jpg
Ahotsa
Bizitza
Izen osoa Richard Starkey
Jaiotza Liverpool1940ko uztailaren  7a (78 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Familia
Ezkontidea(k) Maureen Starkey Tigrett Itzuli  (1965 -  1975)
Barbara Bach  (1981 -
Seme-alabak
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak aktorea, bateria-jotzailea, musikagilea, ahots-aktorea, egile abeslaria, zinema aktorea, abeslaria eta musikaria
Jasotako sariak
Nominazioak
Izengoitia(k) Ринго Старр eta Ringo Starr
Genero artistikoa rocka
pop rocka
Ahots mota baritonoa
Musika instrumentua danborra
Perkusio instrumentua
bateria
ahotsa
Diskoetxea Apple Records Itzuli
United Artists Records Itzuli
Capitol Records
Swan
Vee-Jay Records
Atlantic Records
Entertainment One Music Itzuli
Parlophone Itzuli
Polydor Records
RCA Corporation
Private Media Group Itzuli
Mercury Records Itzuli
IMDb nm0823592
www.ringostarr.com

"The Beatles" talde mitikoaren kidea izan zen.

Eduki-taula

DiskografiaAldatu

The BeatlesekinAldatu

  1. Please Please Me (1963)
  2. With the Beatles (1963)
  3. A Hard Day's Night (1964)
  4. Beatles for Sale (1964)
  5. Help! (1965)
  6. Rubber Soul (1965)
  7. Revolver (1966)
  8. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
  9. Magical Mystery Tour (1967)
  10. The Beatles (1968)
  11. Yellow Submarine 1969)
  12. Abbey Road (1969)
  13. Let It Be (1970)

BakarkaAldatu

  1. Sentimental Journey (1970)
  2. Beaucoups of Blues (1970)
  3. Ringo (1973)
  4. Goodnight Vienna (1974)
  5. Ringo's Rotogravure (1976)
  6. Ringo the 4th
  7. Bad Boy (1978)
  8. Stop and Smell the Roses (1981)
  9. Old Wave (1983)
  10. Time Takes Time (1992)
  11. Vertical Man (1998)
  12. Ringo Rama (2003)
  13. Choose Love (2005)
  14. Liverpool 8 (2008)

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Ringo Starr