Raúl Alcalá

txirrindulari mexikarra
Raul Alcalá» orritik birbideratua)

Raúl Alcalá Gallegos (Monterey, 1964ko martxoaren 3a), mexikar txirrindulari ohia da. 1986tik 1994ra profesionala izan zen eta 32 garaipen lortu zituen. Lehen mexikarra izan zen Itzuli Handi batean parte hartzen. Gainera, bost aldiz izan zen lehenengo hamarren artean Itzuli Handietan. Euskal Herriko Itzulian, bigarrena izan zen 1992an, Tony Romingeren atzetik.

Raúl Alcalá

Bizitza
JaiotzaMonterrey1964ko martxoaren 3a (60 urte)
Herrialdea Mexiko
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Team Motorola (en) Itzuli 1986ko maiatza-1988
PDM (en) Itzuli 1989-1992
LottoNL–Jumbo 1993-1993
Motorola 1994-1994
 
Pisua64 kilogramo
Altuera170 zentimetro

Taldeak aldatu

Palmaresa aldatu

1986

  • Coors Klasikako etapa bat.

1987

1989

1990

1991

1992

1993

1994

2010

  • Mexikoko txapelketa erlojupekoan.

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan aldatu

Itzulia 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994
Italiako Giroa - - 14. - - - - - UT
Frantziako Tourra 114. 9. 20. 8. 8. UT 21. 27. 70.
Espainiako Vuelta - - - - - 7. 8. - -

UT = Abandono

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu

Raúl Alcalá - ProCyclingStats