Ireki menu nagusia

Miguel Rafael Martos Sánchez, ezagunagoa Raphael ezizenez, (Linares, 1943ko maiatzaren 5a) espainiar aktore eta abeslaria da.

Raphael
Raphael, premio Toda una Vida 2017 de Madridiario.jpg
Bizitza
Izen osoa Miguel Rafael Martos Sánchez
Jaiotza Linares1943ko maiatzaren 5a (76 urte)
Herrialdea  Espainia
Heriotza  (76 urte)
Familia
Ezkontidea(k) Natalia Figueroa  (1972ko uztailaren 14a -
Familia
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak aktorea eta abeslaria
Jasotako sariak
Izengoitia(k) Raphael
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea EMI Latin
EMI
IMDb nm0710687
www.raphaelnet.com/index.html

DiskografiaAldatu

  • 1965: Raphael - EMI Music / Hispavox
  • 1966: Canta... - EMI / Hispavox
  • 1967: Al ponerse el sol - EMI / Hispavox
  • 1967: Digan lo que digan - EMI Music / Hispavox
  • 1968: El Golfo - EMI
  • 1969: Raphael - Fontana (Phonogram España)
  • 1969: Más Raphael - Sicamericana, S.A. (Argentina)
  • 1969: El Ángel - Orion/Ifesa (Ekuador)
  • 1969: Aquí! - EMI
  • 1970: Raphael Live At The Talk Of The Town - EMI
  • 1970: Aleluya... - EMI
  • 1970: Sin Un Adiós - United Artist Latino Records
  • 1971: Algo Más - Hispavox
  • 1972: Volveré a nacer - EMI
  • 1973: Le Llaman Jesús - EMI
  • 1973: From Here On... - Zzelesta/Parnaso (AEB)
  • 1974: Raphael - EMI
  • 1974: Qué dirán de mí... - Parnaso (AEB)
  • 1974: Amor mío - EMI Hispavox
  • 1974: No Eches La Culpa Al Gitano - UNICEF/EMI Music
  • 1975: Recital Hispanoamericano (Raphael y Los Gemelos) - EMI
  • 1976: Con el sol de la mañana - EMI
  • 1976: Raphael... canta - EMI
  • 1977: El cantor - Gamma (Mexiko)
  • 1977: Canciones de México por Raphael - Gamma (Mexiko)
  • 1978: Una forma muy mía de amar - EMI
  • 1980: Y... sigo mi camino - EMI / Hispavox
  • 1980: Vivo live direct (20º Aniv.) - EMI
  • 1981: En carne viva - EMI
  • 1982: Ayer, hoy y siempre - EMI
  • 1983: Enamorado de la vida - EMI
  • 1983: El gavilán - EMI Love Records (Sonorodven, Venezuela)
  • 1984: Eternamente tuyo - EMI
  • 1985: Yo sigo siendo aquél - EMI
  • 1986: Toda una vida - EMI
  • 1988: Las apariencias engañan - CBS Records International
  • 1989: Maravilloso corazón, maravilloso - Epic/CBS Records International
  • 1990: Andaluz - Epic/Sony Music International
  • 1992: Ave fénix - Epic/Sony Music International
  • 1994: Fantasía - Sony Music International
  • 1995: Desde el fondo de mi alma - Epic/Sony Music International
  • 1997: Punto y seguido... - CD PolyGram Discos (Mexiko)
  • 1997: Vete - Polydor/Universal Music
  • 2001: Jekyll & Hyde - CD Pygmalion/EMI
  • 2001: Maldito Raphael - CD EMI
  • 2003: De vuelta - CD EMI
  • 2004: Vuelve por Navidad - CD+ EMI
  • 2005: Para todos - CD EMI 2005
  • 2005: Maravilloso Raphael - 2 CD & 1 DVD EMI/Sony/BMG/RTVE
  • 2006: Cerca de ti - CD & DVD EMI
  • 2008: Music Ages Volumen 1: Raphael - Music Ages
  • 2008: Raphael 50 años después - CD EMI
  • 2008: Raphael, 40 años después en México - EMI Music México
  • 2008: Yo soy aquél...Los éxitos - Sony Music International
  • 2008: Raphael Celebrando 40 años en México - EMI Music México
  • 2008: Raphael: 50 años después - Sony BMG Music España
  • 2009: Raphael Celebrando 40 años en México - EMI Music México
  • 2009: ¡Viva Raphael! - 3 CD & 1 DVD EMI
  • 2009: Raphael En Directo y Al Completo - 1 CD & 1 DVD Sony/RTVE
  • 2010: Te Llevo En El Corazón - 3 CD & 1 DVD Sony Music
  • 2011: Te Llevo En El Corazón - Esencial - CD+DVD, Sony Music
  • 2012: El Reencuentro - CD + DVD
  • 2012: El Reencuentro En Directo. Teatro de la Zarzuela. CD + DVD
  • 2013: Mi Gran Noche- CD, Medio Tecnológico
  • 2013: Mi Gran Noche - 50 éxitos de mi vida. 3 CD's + DVD
  • 2014: De amor & desamor

FilmografíaAldatu

Urtea Filma Pertsonaia Oharrak
1963 Las gemelas Abeslaria
1966 Cuando tu no estás Raphael
1967 Al ponerse el sol David Alonso
1968 Digan lo que digan Rafael
1969 El golfo Pancho
1969 El ángel --
1970 Sin un adiós Mario
1973 Volveré a nacer Álex
1975 Raphael en Raphael Raphael
1978 Donde termina el camino --
1981 Ritmo, amor y primavera Raphael
2000 Jekyll & Hyde --
2010 Raphael: una historia de superación personal -- Biopic
2015 Mi gran noche Alphonso