Ramoncín

abeslari espainiarra

José Ramón Julio Martínez Márquez, ezagunagoa Ramoncín ezizenaz, (1955eko azaroaren 25a, Madril) espainiar rock abeslari, aktore, idazle eta telebista aurkezle bat da. SGAE erakundeko zuzendaritzako kidea izan zen. Gaztaroan Espainiako punk fenomenoaren aintzindarietako bat izan zen.

Ramoncín

Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakJosé Ramón Julio Márquez Martínez
JaiotzaMadril1955eko azaroaren 25a (68 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakabeslaria, aktorea eta idazlea
KidetzaRamoncín y W.C.?
Izengoitia(k)Ramoncín
Genero artistikoaGlam rock
DiskoetxeaEMI

IMDB: nm0708487 Musicbrainz: 658d4de1-b803-42c7-b365-31e5032f5f9e Songkick: 542703 Discogs: 648825 Edit the value on Wikidata

Diskografia aldatu

  • 1978: Ramoncín y W.C.?
  • 1979: Barriobajero
  • 1981: Arañando la ciudad
  • 1982: ¡Corta!
  • 1984: Ramoncinco
  • 1984: Grandes éxitos (bilduma)
  • 1985: Como el fuego
  • 1986: Éxitos en carretera (bilduma)
  • 1986: La vida en el filo
  • 1988: Fe ciega
  • 1990: Al límite: Vivo y salvaje (zuzenean)
  • 1991: Colección privada (bilduma)
  • 1998: Miedo a soñar
  • 2000: Ángel de cuero: 20 años de canciones (bilduma eta 5 abesti berri)
  • 2003: Canciones desnudas, vol. 1 (zuzenean + bitxikeriak + DVD)
  • 2005: Canciones desnudas, vol. 2 (DVD)
  • 2008: 1978-2008 Memoria audiovisual (bilduma + DVD)

Kanpo estekak aldatu