Radio Futura

Radio Futura, Espainiako pop rock musika talde bat da. 1979an Madrilen sortu zen, Movida madrileña delakoaren hasieran. Taldekide sortzaileak Santiago Auserón eta Luis Auserón anaiak eta Enrique Sierra izan ziren.

Radio Futura
Enrique Sierra.jpg
Enrique Sierra, 1980ko hamarkadaren hasierako kontzertu batean.
Datuak
Jatorria Espainia Madril, Espainia
Musika mota rocka, rock latinoa, pop rocka
Urteak 1979-1992
Produkzioa
Diskoetxea(k) Hispavox (1980-1984)
Ariola Eurodisc (1984-1992) (ondoren BMG-Ariola y BMG Music Spain-Ariola)
Taldekideak
Taldekide ohiak:
Santiago Auserón (ahotsa, gitarra)
Luis Auserón (baxua)
Enrique Sierra (gitarra) †
Lehengo taldekideak

Herminio Molero (sintetizatzailea, teklatuak, perkusio elektronikoa, 1979-1981)
Javier Pérez Grueso (ahotsa, perkusio elektronikoa 1979-1981)
Solrac Velázquez (bateria, 1980-1985)
Pedro Navarrete (teklatuak, 1986-1989)
Carlos Torero (bateria, 1986-1988)
Javier Monforte (gitarra, 1987-1988)
Óscar Quesada (bateria, 1988-1990)
Ollie Halsall (gitarra, 1989-1990) †
Antonio Moreno (bateria, 1990)
Informazio gehigarria
MusicBrainz f7616ee5-bad8-45c9-986f-0cf47d4407df

Beren abesti ospetsuenak honakoak izan ziren: Enamorado de la moda juvenil (1980), Escuela de calor (1984), Semilla negra (1984), Annabel Lee (1987), Veneno en la piel (1990) eta Corazón de tiza (1990).

DiskografiaAldatu

DiskoakAldatu

  • Música Moderna (1980)
  • La ley del desierto, La ley del mar (1984)
  • De un país en llamas (1985)
  • La cancón de Juan Perro (1987)
  • Escueladecalor: El Directo de Radio Futura (1989)
  • Veneno en la piel (1990)
  • Tierra para baila (1992)
  • Rarezas: Radio Futura (1992)

BildumakAldatu

  • Box Set (1992)
  • Simplemente lo mejor (1996)
  • Memoria del porvenir (1998)
  • Caja de canciones (2003)
  • Paisajes eléctricos. Lo mejor de Radio Futura (1982-1992) (2004)

Omenezko diskoakAldatu

  • Arde la calle. Un tributo a Radio Futura (2004)

Kanpo estekakAldatu