Pierre Barouh

Pierre Barouh (jaiotzez Élie Barouh; Paris, Frantzia, 1934ko otsailaren 19a - 2016ko abenduaren 28a) frantziar idazle, musikagile eta abeslaria izan zen. Bere lanik ezagunena Claude Lelouchen Un homme et une femme filman egindako aktore lana zein Francis Lairen musikarako idatzitako letrak dira.

Pierre Barouh
Pierre Barouh (cropped).jpg
(2005)
Bizitza
Izen osoa Élie Barouh
Jaiotza Levallois-Perret1934ko otsailaren 19a
Herrialdea  Frantzia
Lehen hizkuntza frantsesa
Heriotza Parisko 14. barrutia2016ko abenduaren 28a (82 urte)
Hobiratze lekua Montmartreko hilerria
Heriotza modua berezko heriotza: miokardio infartu akutua
Familia
Ezkontidea(k) Atsuko Barouh (en) Itzuli
Seme-alabak
Hezkuntza
Hizkuntzak frantsesa
Jarduerak
Jarduerak boleibol jokalaria, abeslaria, musikagilea, kantugilea, zinema aktorea, kanta-idazlea, soinu banda konpositorea, egile abeslaria eta zinema zuzendaria
Musika instrumentua ahotsa

IMDB: nm0056435 Allocine: 3815 Allmovie: p80777
Spotify: 2YjZP3rHnFiJNTw6ZkCJkl Musicbrainz: 2db8f066-d4c8-4eb3-91b3-7129c15c1596 Songkick: 434841 Discogs: 166939 Allmusic: mn0000283604 Edit the value on Wikidata

Familia turkiar-judu batekoa, Bigarren Mundu Gerran Montournaisen izkutatu zen bere familia. Urte hauetan Élie izena Pierre izenagatik aldatu zioten. Garai honetan jaso zuen inspirazioa "À bicyclette", "Des ronds dans l'eau" edo "Les Filles du dimanche" abestiak sortzeko. Gerraren ostean kirol-kazetaria izan zen eta boleibol selekzio nazionalaean jokatu zuen. Portugalen zegoela Brasilgo musika ezagutu zuen. Brasilera egindako bidaitik bossa nova musikagintza ondo ezagutzera heldu zen.

FilmografiaAldatu

ZuzendariAldatu

  • Saravah : (1969)
  • Ça va, ça vient : (1970)
  • L'Album de famille : (1976)
  • Les Grands Sentiments : (1977)
  • Le Divorcement : (1978)
  • On s'aimait tant à Santiago : (1988)
  • Les Nuits de nacre : (1989)
  • L'Horaire et le Temps : (1992)
  • La Rencontre joyeuse : (1997)
  • Knom Tiso : (2000)
  • Rencontre à Canta-Callo : (2001)
  • Accordéon : (2002)
  • Ça va, ça vient (bis) : (2003)

AktoreAldatu

MusikagileAldatu