Pikardiako Tourra

Picardieko Tourra» orritik birbideratua)
Pikardiako Tourra Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1936
Ekitaldi kopurua10 (urtea: 2016)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
HerrialdeaFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaFRA Nacer Bouhanni
Documentazioa Wikidata-logo S.svg

Picardieko Tourra (frantsesez: Tour de Picardie) Frantziako Pikardia eskualdean egiten duten etapakako txirrindularitza itzuli bat zen.

1936an sortua, 1999 arte Tour de l'Oise izena jaso zuen (soilik departamendu honetan ospatzen baitzen). 2000n Tour de l'Oise et de Picardie izena jaso zuen, eta 2001etik 2016ra azken izena jaso zuen. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da, 2.1 mailan.

1953 eta 1965 artean Tour de Picardie izeneko beste etapakako txirrindularitza itzuli bat ere egon zen, Courrier Pikardiako Sari Nagusia ere deitua.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
Tour de l'Oise et de la Somme
1936   FRA Marcel Blanchon   FRA Robert Renonce   FRA Bernard Masson
1937   FRA Gaston Grimbert   FRA Auguste Mallet   BEL Max Harmand
1938   FRA Lucien Le Guevel   FRA Jean Goujon   FRA Fabien Galateau
1939   FRA André Desmoulins   FRA Aloïs Delchambre   FRA Robert Godart
1950   FRA Simon Hyz   FRA Raymond Heagel   FRA Jean Mage
1951   FRA Pierre Lagrange   FRA Maurice Monier   FRA Serge Kreher
1952   FRA Raymond Komor   FRA Gilbert Loof   FRA Pierre Pardoen
1953   FRA Alfred Tonello   FRA Gilbert Loof   FRA Roger Bertaz
1954   FRA Jean Bellay   FRA Max Lefebvre   FRA Pierre Gaudot
  FRA Gilbert Bauvin
1955   LUX Lucien Gillen   LUX Marcel Ernzer   LUX Willy Kemp
1956   FRA Louis Caput   FRA Roger Chupin   BEL Maurice Baele
1957   FRA Jean Stablinski   FRA André Dupré   BEL Maurice Moucheraud
1958   FRA Joseph Thomin   FRA Louis Kosec   BEL Jean Bellay
1959   FRA Joseph Wasko   SUI Jean-Claude Gret   FRG Klaus Bugdahl
1960   NED Jo de Haan   FRA Bernard Viot   BEL Julien Schepens
1961   ESP Jaime Alomar   FRA Joseph Wasko   FRG Dieter Puschel
1962   BEL André Bar   FRG Horst Oldenburg   FRA Joseph Thomin
1963   FRG Klaus Bugdahl   IRL Seamus Elliott   FRA Anatole Novak
1964   FRG Winfried Boelke   BEL Ferdinand Bracke   FRA Jean-Pierre Van Haverbeke
1965   IRL Seamus Elliott   FRA Christian Raymond   FRA Daniel Salmon
1966   FRA Hubert Niel   FRA Jean-Claude Lefebvre   GBR Barry Hoban
1967   FRG Peter Glemser   FRA Guy Ignolin   FRA José Samyn
1968   BEL Walter Boucquet   GBR Barry Hoban   BEL Léopold Van Den Neste
1969   FRA José Samyn   BEL Willy Planckaert   FRA Bernard Guyot
1970   BEL Frans Verbeeck   NED Léo Duyndam   ITA Davide Boifava
1971   BEL André Dierickx   GBR Barry Hoban   FRA Roland Berland
1972   FRA Cyrille Guimard   FRA José Catieau   FRA Alain Santy
1973   FRA Alain Santy   FRA Michel Perin   FRA Daniel Rebillard
1974   FRA Robert Mintkiewicz   FRA Jean-Jacques Fussien   BEL Maurice Dury
1975   FRG Dietrich Thurau   NED Gerrie Knetemann   BEL Willy Teirlinck
1976   BEL Emiel Gijsemans   FRA Régis Delépine   FRA Jean Chassang
1977   BEL Willy Teirlinck   BEL Willem Peeters   BEL Emiel Gijsemans
1978   BEL Willy Teirlinck   FRA Jacques Bossis   FRA Dominique Sanders
1979   FRA Bernard Hinault   FRA Yvon Bertin   FRA Jean Chassang
1980   FRA Patrick Bonnet   FRA Jean-René Bernaudeau   FRA Jean-François Pescheux
1981   BEL Jean-Luc Vandenbroucke   FRA Patrick Bonnet   FRA Marc Madiot
1982   FRA Gilbert Duclos-Lassalle   BEL Jean-Luc Vandenbroucke   BEL Etienne De Wilde
1983   FRA Pascal Jules   FRA Gilbert Duclos-Lassalle   BEL Etienne De Wilde
1984   AUS Allan Peiper   IRL Stephen Roche   BEL Nico Emonds
1985   BEL Jozef Lieckens   FRA Francis Castaing   FRA Pascal Jules
1986   FRA Gilbert Duclos-Lassalle   BEL Michel Vermote   NZL Eric McKenzie
1987   NED Jelle Nijdam   NED Jos Lammertink   CAN Steve Bauer
1988   CAN Steve Bauer   SUI Jurg Bruggmann   BEL Jan Goessens
1989   FRG Andreas Kappes   NED Jelle Nijdam   NED Mathieu Hermans
1990   BEL Hendrik Redant   NED Ralph Moorman   NED Eddy Schurer
1991   BEL Wilfried Nelissen   FRA Thierry Marie   FRA Francis Moreau
1992   FRA Thierry Marie   FRA Luc Leblanc   ESP Miguel Induráin
1993   FRA Frédéric Moncassin   FRA Eddy Seigneur   BEL Edwig Van Hooydonck
1994   ESP Miguel Induráin   FRA Eddy Seigneur   FRA Emmanuel Magnien
1995   NED Jelle Nijdam   GBR Chris Boardman   FRA Jacky Durand
1996   FRA Philippe Gaumont   FRA Laurent Desbiens   GBR Chris Boardman
1997 Ez zen ospatu
1998   KAZ Alexandre Vinokourov   EST Lauri Aus   FRA Frédéric Gabriel
1999   EST Jaan Kirsipuu   BEL Marc Streel   ITA Marco Milesi
Tour de l'Oise et de Picardie
2000   DEN Michael Sandstød   SWE Martin Rittsel   DEN Jørgen Bo Petersen
Tour de Picardie
2001   FRA Olivier Asmaker   LAT Arvis Piziks   LTU Linas Balčiūnas
2002   DEN Michael Sandstød   FRA Jacky Durand   FRA Olivier Asmaker
2003   GBR David Millar   ESP Juan Carlos Domínguez   AUS Bradley McGee
2004   BEL Tom Boonen   FRA Jimmy Casper   NED Stefan van Dijk
2005   EST Janek Tombak   FRA Ludovic Auger   UKR Mikhaylo Khalilov
2006   FRA Jimmy Casper   FRA Cédric Hervé   FRA Jimmy Engoulvent
2007   RSA Robert Hunter   EST Janek Tombak   ITA Alessandro Proni
2008   FRA Sébastien Chavanel   FRA Jean-Eudes Demaret   SUI Martin Elmiger
2009   NED Lieuwe Westra   FRA Romain Feillu   FRA Jimmy Casper
2010   GBR Ben Swift   ESP Koldo Fernández   AUS Allan Davis
2011   FRA Romain Feillu   BEL Kenny Dehaes   ITA Filippo Pozzato
2012   GER John Degenkolb   NED Kenny van Hummel   COL Leonardo Duque
2013   GER Marcel Kittel   FRA Bryan Coquard   NED Kenny van Hummel
2014   FRA Arnaud Démare   FRA Bryan Coquard   NED Ramon Sinkeldam
2015   BEL Kris Boeckmans   ITA Andrea Guardini   LTU Evaldas Šiškevicius
2016   FRA Nacer Bouhanni   NOR Sondre Enger   BEL Kenny Dehaes

Kanpo estekakAldatu