Peter Mullan

Peter Mullan (1959ko azaroaren 2a, Peterhead) eskoziar aktore eta zinema zuzendari bat da. Berak antzeztutako filma ospetsuenen artean honako hauek daude: Riff-Raff (1991), Shallow Grave (1994), Braveheart (1995), Trainspotting (1996), My Name Is Joe (1998) eta Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1.

Peter Mullan
PeterMullan.JPG
Bizitza
JaiotzaPeterhead1959ko azaroaren 2a (62 urte)
Herrialdea Erresuma Batua
Hezkuntza
HeziketaGlasgowko Unibertsitatea
Lourdes Secondary School (en) Itzuli
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakfilm-zuzendaria, aktorea, gidoilaria, zinema aktorea, antzerki aktorea eta telebista-aktorea
Jasotako sariak

IMDB: nm0611932 Allocine: 27382 Allmovie: p51229
Musicbrainz: 19159d00-ab64-4ab8-830b-7ad46291a9a7 Discogs: 4888901 Edit the value on Wikidata

Bestalde, Donostiako Zinemaldian 2010eko Urrezko Maskorra irabazi zuen Neds filmaren zuzendaria eta gidoigilea ere bada.

FilmografiaAldatu

Urtea Filma Papera Oharrak
1990 The Big Man Vince
1991 Riff-Raff Jake
1992 Sealladh Sim Laburmetraia
1993 Close Vincent Laburmetraia
1994 Shallow Grave Andy
1995 Good Day for the Bad Guys John Laburmetraia
Braveheart Beteranoa
1996 Trainspotting Swanney
1997 Poor Angels Gordon Laburmetraia
Fairy Tale: A True Story Sarjentua
1998 Duck Mick
My Name Is Joe Joe Kavanagh
1999 Miss Julie Jean
Mauvaise passe Patriciaren senarra
2000 Ordinary Decent Criminal Stevie
The Claim Daniel Dillon
2001 Session 9 Gordon Fleming
2002 The Magdalene Sisters O'Connor jauna
2003 Young Adam Les Gault
Kiss of Life John
2004 Out of This World Jim
Criminal William Hannigan
Blinded Francis Black
Waves Bere burua antzeztuz
2005 On a Clear Day Frank Redmond
2006 Cargo Brookes
Children of Men Syd
True North Riley
2007 The Last Legion Odoacro
Dog Altogether Joseph
Boy A Terry
2008 Stone of Destiny Ianen aita
2009 Red Riding: 1974 Martin Laws
Red Riding: 1980 Martin Laws
Red Riding: 1983 Martin Laws
Connolly James Connolly
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 Yaxley
2010 Neds Aita
2011 Tyrannosaur Joseph
War Horse Ted Narracott
2013 Sunshine on Leith Robert Henshaw
The Liability Peter
Welcome to the Punch Roy Edwards
2014 Hercules Sitacles
2015 Sunset Song John Guthrie
Hector Hector McAdam
2016 Tommy's Honour Old Tom Morris
2017 Hostiles Ross McCowan teniente-koronela
2018 Mowgli: Legend of the Jungle Akela Ahotsa
Pearl Al
2019 The Vanishing Thomas
2020 Marionette Dr. McVittie
2022 The Hanging Sun Aita
Zuzendari gisa
Urtea Filma Kargua Oharrak
1998 Orphans Zuzendaria
2002 The Magdalene Sisters Zuzendaria
2010 Neds Zuzendaria
Telebista
Urtea Filma Pertsonaia Oharrak
1988 The Steamie Andy
1990 Opium Eaters Willy
Your Cheatin' Heart Tonto 3-5 atalak
Taggart Peter Latimer
1991 Jute City Mallet
1992 Rab C. Nesbitt Peter the Warlock
1994 The Priest and the Pirate Billy Hill
1995 Ruffian Hearts Chez
1996 Nightlife Billy
1997 The Longest Memory Sanders senior
Bogwoman Barry
2003 This Little Life Kontsultalaria
2004 Shoebox Zoo Michael Scot
2007 British Film Forever Bere burua antzeztuz
The Trial of Tony Blair Gordon Brown
2008–2009 The Fixer Lenny Douglas
2009 Scotland on Screen Bera
2012 The Fear Richie Beckett
2013 Top of the Lake Matt Mitcham
2014 Olive Kitteridge Jim O'Casey
2014–2018 Lily's Driftwood Bay Salty Dog kapitaina Ahotsa
2016 Quarry The Broker
2016–2019 Mum Michael
2017–2018 Ozark Jacob Snell
2017 Gunpowder Henry Garnet
2018, 2020 Westworld James Delos
2020 Cursed Aita Carden 9 atal
2021 The Underground Railroad Ridgeway Senior 5 atal
The North Water Apaiza 2 atal
2022 Chivalry Fraser Schwartz Atal 1
The Lord of the Rings: The Rings of Power Durin III.a

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Eskoziako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.