Ireki menu nagusia

Paul Weller (Woking, Erresuma Batua, 1958ko maiatzaren 25a - ) kantautore britaniarra da. The Jam (1976-1982) eta Style Council (1983-1989) taldeak sortu zituen eta haietan aritu zen bakarkako lanak argitaratzen hasi baino lehen.

Paul Weller
Paul Weller1.jpg
Bizitza
Jaiotza Woking Itzuli1958ko maiatzaren  25a (61 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, gitarra-jotzailea, abeslaria eta bateria-jotzailea
Kidetza The Jam Itzuli
The Style Council Itzuli
Genero artistikoa popa
new wave musika
Musika instrumentua gitarra
ahotsa
Diskoetxea Parlophone Itzuli
IMDb nm0919883
www.paulweller.com/

DiskografiaAldatu

  • Paul Weller - (1992) #8 UK
  • Wild Wood - (1993) #2 UK (Platinum)
  • Stanley Road - (1995) #1 UK (4 × Platinum)
  • Heavy Soul - (1997) #2 UK (Gold)
  • Heliocentric - (2000) #2 UK (Silver)
  • Illumination - (2002) #1 UK (Gold)
  • Studio 150 - (2004) #2 UK (Silver)
  • As Is Now - (2005) #4 UK (Gold)
  • 22 Dreams - (2008) #1 UK (Silver)
  • Wake Up the Nation - (2010) #2 UK (Gold)
  • Sonik Kicks (2012) # 1 UK
  • Saturns Pattern (2015)
  • A Kind Revolution - (2017)


  Artikulu hau Ingalaterrako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.