Paul Weller

Paul Weller (Woking, Erresuma Batua, 1958ko maiatzaren 25a - ) kantautore britaniarra da. The Jam (1976-1982) eta Style Council (1983-1989) taldeak sortu zituen eta haietan aritu zen bakarkako lanak argitaratzen hasi baino lehen.

Paul Weller
Paul Weller1.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakJohn William Weller
JaiotzaWoking (en) Itzuli1958ko maiatzaren 25a (64 urte)
Herrialdea Erresuma Batua
Lehen hizkuntzaingelesa
Hezkuntza
HeziketaThe Bishop David Brown School (en) Itzuli
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakegile abeslaria, gitarra-jotzailea, abeslaria, bateria-jotzailea, estudioko musikaria eta musikaria
KidetzaThe Jam (en) Itzuli
The Style Council
Izengoitia(k)Paul Weller
Genero artistikoapopa
new wave musika
Musika instrumentuagitarra
ahotsa
DiskoetxeaParlophone (en) Itzuli

paulweller.com
IMDB: nm0919883 Allocine: 36816 Allmovie: p116366
Facebook: paulwellerofficial Twitter: paulwellerHQ Instagram: paulwellerhq MySpace: paulweller Youtube: UC0YjP1dWiz1Q0sLhdks3irA Spotify: 7Lf3LOZp3U3u2f6cWMd3AH iTunes: 247285 Last fm: Paul+Weller Musicbrainz: c4406045-e640-4cfe-8b88-4732cce314d4 Songkick: 398255 Discogs: 14906 Allmusic: mn0000029791 Deezer: 2802 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

  • Paul Weller - (1992) #8 UK
  • Wild Wood - (1993) #2 UK (Platinum)
  • Stanley Road - (1995) #1 UK (4 × Platinum)
  • Heavy Soul - (1997) #2 UK (Gold)
  • Heliocentric - (2000) #2 UK (Silver)
  • Illumination - (2002) #1 UK (Gold)
  • Studio 150 - (2004) #2 UK (Silver)
  • As Is Now - (2005) #4 UK (Gold)
  • 22 Dreams - (2008) #1 UK (Silver)
  • Wake Up the Nation - (2010) #2 UK (Gold)
  • Sonik Kicks (2012) # 1 UK
  • Saturns Pattern (2015)
  • A Kind Revolution - (2017)


  Artikulu hau Ingalaterrako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.