Patrick Bruel

Patrick Bruel, jaiotzez izenez Patrick Benguigui (1959ko maiatzaren 14a, Tilimsen, Aljeria) judu jatorriko frantziar abeslari, aktore eta poker jokalari profesional bat da.

Patrick Bruel
Patrick Bruel.jpg
(2006)
Bizitza
Izen osoa Patrick Maurice Benguigui
Jaiotza Tilimsen1959ko maiatzaren 14a (61 urte)
Herrialdea  Frantzia
Lehen hizkuntza frantsesa
Familia
Ezkontidea(k) Amanda Sthers (en) Itzuli  (2004 -  2007)
Hezkuntza
Heziketa Lycée Henri-IV (en) Itzuli
Parisko Unibertsitatea
Hizkuntzak frantsesa
Jarduerak
Jarduerak aktorea, abeslaria, egile abeslaria, musikaria, antzerki aktorea, zinema aktorea, poker jokalaria, estudioko musikaria eta telebista-aktorea
Jasotako sariak
Genero artistikoa middle of the road (en) Itzuli
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Sony Music Entertainment
IMDb nm0115730
patrickbruel.com

DiskografiaAldatu

Estudiokoak
  • 1982: Vide
  • 1986: De(2) face(s)
  • 1989: Alors, regarde
  • 1994: Bruel
  • 1995: Plaza de los héroes
  • 1999: Juste avant
  • 2002: Entre deux
  • 2006: Des souvenirs devant
  • 2012: Lequel de nous
Zuzenekoak
  • 1987: À tout à l'heure
  • 1991: Si ce soir...
  • 1995: On s'était dit...
  • 2001: Rien ne s'efface...
  • 2003: Entre deux à l'Olympia
  • 2007: Des Souvenirs... ensemble
  • 2009: Seul... Ou presque
Bildumak
  • 2001: L'essentiel
  • 2003: Les talents essentiels
  • 2004: Puzzle
  • 2007: S'laisser aimer (3 CD)

FilmografiaAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Patrick Bruel