Ireki menu nagusia

Paloma Cecilia San Basilio Martínez (Madril, 1950eko azaroaren 22a) espainiar abeslari eta aktorea da. Kantu melodikoan eta popean nabarmentzen da eta bere ibilbidean hainbat musikal egin ditu.

Paloma San Basilio
Paloma San Basilio, Atlantic City, NJ, 1992 (3375281651).jpg
Bizitza
Izen osoa Paloma Cecilia San Basilio Martínez
Jaiotza Madril1950eko azaroaren  22a (68 urte)
Herrialdea  Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, aktorea eta kantugilea
Jasotako sariak
Genero artistikoa popa
Ahots mota mezzosopranoa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Capitol Records
IMDb nm1167422
www.palomasanbasilio.net/

DiskografiaAldatu

  • Sombras (1975)
  • Dónde vas (1977)
  • Beso a beso... dulcemente (1978)
  • En directo (1978)
  • Evita (musical) (1980)
  • Ahora (1981)
  • Dama (1983)
  • Paloma (1984)
  • La Cenicienta del Palace (1985)
  • Las Leandras (1985)
  • El sobre verde (1985)
  • La fiesta terminó (1985)
  • En vivo (1985)
  • Vuela alto (1986)
  • Grande (1987)
  • La sinfonía de los tres tiempos de América (1988)
  • Vida (1988)
  • Nadie como tú (1990)
  • Quiéreme siempre (1990)
  • Plácido, Paloma por fin juntos! [zuzenean] (1991)
  • De mil amores (1991)
  • Paloma mediterránea (1992)
  • Al este del edén (1994)
  • Como un sueño (1995)
  • Clásicamente tuya (1997)
  • El hombre de La Mancha (musikala) (1997)
  • Perlas (1999)
  • Escorpio (2001)
  • My Fair Lady (musical) (2001)
  • Eternamente, grandes éxitos de grandes musicales (2002)
  • La música es mi vida (compilation) (2003)
  • Víctor Victoria (musical) (2005)
  • Diva (compilation) (2006)
  • Invierno Sur (2006)
  • Encantados (2008)
  • Amolap (2012)

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Paloma San Basilio


  Artikulu hau Madrilgo Erkidegoko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.